Pressemelding -

Bygg21s første kurssertifikater utdelt

De første deltakerne har nå gjennomført Bygg21s kostnadsfrie e-læringskurs. De er dermed sertifisert i de 10 kvalitetsprinsippene for bærekraftige bygg og områder.

Kurset gir en innføring i alle bærekrafts-prinsippene og er et kurs for dem som jobber med eller er involvert i planlegging og utvikling av områder og bygg.

Det aller første sertifikatet ble utdelt til Nils Ivar Nilsen fra Veidekke, og av de 5 første sertifiserte har Veidekke to medarbeidere, med Martin Lund som nummer fem i rekken. - Bra jobba Veidekke! Det sier noe om en bedrift som satser på bred kompetanse i bærekraft. Vi venter spent på når denne kompetansen blir etterspurt hos byggherrene og byggutviklerne, sier Tania Wåge Leporowski, som er prosjektleder for Bygg21.

Martin Lund har følgende kommentar til kursets innhold: - Kvalitetsprinsippene bidrar til å trygge prosjektets kvalitetsprogram og kvalitetsoppfølgingsplan. For å sikre kostnadseffektivitet, er det viktig å definere ambisjonsnivå og løsninger tidlig i prosessen. Godt samarbeid og forankring mellom byggherre, entreprenør og rådgiver er avgjørende. Byggherren bør også, hvis mulig, trekke bruker med i vurderingen av hvilke kvaliteter prosjektet skal ha. Med to sertifiserte kursdeltakere sender vi stafettpinnen videre til andre aktører i BAE næringen.

Foto: F.v.: Prosjektleder Bygg21 Fase 2 Tania Wåge Leporowski, Martin Lund og Nils Ivar Nilsen fra Veidekke og administrerende direktør RIF, Liv Kari Skudal Hansteen, prosjekteier: Fotograf: RIF

Emner

  • Ingeniørkunst

RIF er en uavhengig bransjeforening for de rådgivende ingeniørfirmaene. Medlemsmassen består av 150 medlemsfirmaer, spredt over 500 lokalkontorer over hele landet med nesten 13.000 rådgivere og omsetter for mer enn 15 milliarder i året. Våre medlemmer utgjør mer enn 80 prosent av den norske rådgiverbransjen.

Kontakter

Hege-Lill Hagen Asp

Pressekontakt Kommunikasjonssjef og samfunnskontakt Kommunikasjon og samfunnskontakt +47 911 87 017