A Mondelēz International elköltözteti a cukorka gyártást Győrből

A Mondelēz International elköltözteti a cukorka gyártást Győrből

Győr, 2018 szeptember 20. A Mondelez International bejelentette, hogy áthelyezi keménycukorka gyártását Győrből. A korábban bejelentett terveknek megfelelően a snackgyártó vállalat 2018. október végéig befejezi a Halls cukorkák gyártásának áttelepítését új cukorka és rágógumigyártó üzemébe, a lengyelországi Skarmibierzbe. A vállalat egyúttal azt is bejelentette, hogy a Negro cukorkák gyártását átköltözteti a törökországi Gebzében található üzemébe. Erre 2019. június végéig kerül sor.

A Negro gyártásának áthelyezéséről azután született döntés, miután a vállalat számos lehetőséget megvizsgált, miképpen szavatolhatná a népszerű hazai cukorka márka hosszú távon is fenntartható növekedését. A Mondelez International döntésének hátterében üzleti megfontolások állnak, különös tekintettel a változó fogyasztói igényekre egy erős versenyhelyzetben lévő iparágban. A vállalat egyúttal követi azon stratégiáját is, mely az egyes gyártó létesítményei optimális kihasználtságát tűzi ki célul.

A Mondelez International Gebzében található gyára a vállalatcsoport egyik legtapasztaltabb cukorkagyártó létesítménye. Az áttelepítést követően a Negro fenntartható módon versenyképes marad, a gebzei üzem kiemelkedő kapacitása és gyártási tapasztalata okán.

A Mondelez International tisztában van azzal, hogy döntése fájdalmasan érinti a győri gyár dolgozóit. Az érintett munkavállalókat már tájékoztatta a Mondelez International, s együttműködik a munkavállalói érdekképviseletekkel egy tisztességes és méltányos szociális megállapodás létrehozásában.

Az eddig Győrben gyártott keménycukorkák Lengyelországba, illetve Törökországba történő áthelyezésének nincs hatása az érintett termékek minőségére vagy elérhetőségére.

A Mondelēz International-ről

A Mondelēz International, Inc. (NASDAQ: MDLZ) a világ elsőszámú snack vállalatát építi. 2017-ben nettó árbevétele elérte a 26 milliárd USA dollárt. A Mondelēz International a világ 160 országában kínál kiváló minőségű és élvezetes snack termékeket. Keksz, csokoládé, rágógumi és cukorka, valamint italpor kategóriákban világszinten piacvezető. Olyan világszerte ismert és közkedvelt termékeket gyárt, mint az OREO,vagy a belVita kekszek, a Cadbury és Milka csokoládék vagy épp a Trident rágógumi. A Mondelēz International a Standard and Poor’s 500, a Nasdaq 100 és a Dow Jones Sustainability Index büszke tagja. További információért látogasson el honlapunkra: www.mondelezinternational.com vagy kövessen bennünket a Twitteren www.twitter.com/MDLZ

A Mondelēz International hazai leányvállalatairól

A Mondelēz International magyarországi kereskedelmi képviselete, a Mondelez Hungária – jogelődjei révén – immár több mint húsz éve működik Magyarországon. Termékportfóliójába olyan közkedvelt márkák tartoznak, mint a Milka, OREO, Sport szelet, Győri Édes, belVita, Dörmi, TUC, Halls és a Negro.

A Mondelēz International hazánkban két gyártókapacitással rendelkezik: a Győri Keksz Kft. győri üzemében a Negro cukorkát gyártják, a székesfehérvári üzemben pedig a közkedvelt helyi márkák (Győri édes, Pilóta) mellett valódi világmárkák készülnek, mint pl. a Milka és a Cadbury innovatív csokoládé-keksz szendvicstermékei, illetve a TUC krékerek.