Skip to main content

Megérkezett a Milka Dark Milk

Tisková zpráva   •   Úno 06, 2019 17:04 CET

Budapest, 2019. február 6.

Európában az elsők között, a németországi bevezetéssel egy időben piacra került a Milka exkluzív táblás tejcsokoládéja, a Milka Dark Milk. Az új termék 40%-os kakaó tartalommal az étcsokoládé gazdagságát és intenzitását ötvözi a Milka alpesi tejcsokoládé lágyságával. A Milka Dark Milk hazánkban három ízvariánsban került a boltok polcaira: az eredeti táblás csokoládé mellett mandulás és sós-karamellás ízben.

Piackutatások igazolják, hogy az emberek koruk előre haladtával egyre inkább kedvelik a magasabb kakaótartalmú, sötét csokoládéfajtákat. Azonban a piacon elérhető étcsokoládék túlságosan keserűek, és hiányoznak bennük a tejcsokoládéknál megkedvelt finom, lágy ízek. "Örülünk annak, hogy a Milka Dark Milkkel valódi fogyasztói igényt tudunk kielégíteni, a kétfajta csokoládé különleges ötvözésével – mondta Réti Zsófia, a Milka magyar, cseh és szlovák piacokért felelős Senior Brand Managere. „Az új szegmens egyébiránt a Milka számára egy új célcsoportot - a negyvenes korosztályt és idősebbeket - is megszólít, s e tekintetben is jelentős mérföldkő a Dark Milk megjelenése.” – tette hozzá Réti Zsófia.

Az extra kakaót tartalmazó Milka Dark Milk a gyártási eljárás miatt is különleges újdonság. A magas kakaó tartalmú tejcsokoládé masszát rendkívül intenzíven konsírozzák, ezáltal a végtermék szinte alig tartalmaz keserű anyagokat. Ennek a gyártási eljárásnak és a recept alapján hozzáadott kakaóvajnak köszönhetően a Milka Dark Milk ugyanolyan finom lesz, mint a tejcsokoládé.

Mint valamennyi Milka termék, a Milka Dark Milk is 100% alpesi tej felhasználásával készül. Az extra kakaó mellett ez is szavatolja a tejcsokoládé lágyságát, finomságát. Az új termék megjelenése rendkívül elegáns, a sötétebb dizájn s az aranyszínű betűk vizuálisan is kiemelik a Dark Milket a meglévő Milka szortimentből.

A Milkát forgalmazó Mondelez Hungária a terméket teljes körű marketingkommunikációval támogatja 2019 márciusától. A negyven éven felüli célcsoport eléréséhez olyan csatornákon jelenik meg a márka, amelyek a leginkább relevánsak e korosztály számára. Ennek része az önálló Dark Milk TV reklám és az erős, célcsoport-specifikus digitális megjelenés. E csatornák mellett influencer és PR kampányt is indít a márka, hogy minél többen megismerjék és megszeressék a Milka különleges új csokoládéját.

A Mondelēz International-ről

A Mondelēz International, Inc. (NASDAQ: MDLZ) a világ elsőszámú snack vállalatát építi. 2017-ben nettó árbevétele elérte a 26 milliárd USA dollárt. A Mondelēz International a világ 160 országában kínál kiváló minőségű és élvezetes snack termékeket. Keksz, csokoládé, rágógumi és cukorka, valamint italpor kategóriákban világszinten piacvezető. Olyan világszerte ismert és közkedvelt termékeket gyárt, mint az OREO,vagy a belVita kekszek, a Cadbury és Milka csokoládék vagy épp a Trident rágógumi. A Mondelēz International a Standard and Poor’s 500, a Nasdaq 100 és a Dow Jones Sustainability Index büszke tagja.

További információért látogasson el honlapunkra: www.mondelezinternational.com vagy kövessen bennünket a Twitteren www.twitter.com/MDLZ

A Mondelēz International hazai leányvállalatairól

A Mondelēz International magyarországi kereskedelmi képviselete, a Mondelez Hungária – jogelődjei révén – immár több mint húsz éve működik Magyarországon. Termékportfóliójába olyan közkedvelt márkák tartoznak, mint a Milka, OREO, Sport szelet, Győri Édes, belVita, Dörmi, TUC, Halls és a Negro.A Mondelēz International hazánkban két gyártókapacitással rendelkezik: a Győri Keksz Kft. győri üzemében a Negro cukorkát gyártják, a székesfehérvári üzemben pedig a közkedvelt helyi márkák (Győri édes, Pilóta) mellett valódi világmárkák készülnek, mint pl. a Milka és a Cadbury innovatív csokoládé-keksz szendvicstermékei, illetve a TUC krékerek.

Přiložené soubory

Dokument PDF Dokument Word