kakaové boby, ilustrační obrázek

Mondelēz International bude mít do roku 2025 kakao pro všechny své čokoládové značky výhradně z programu Cocoa Life

• V současné době se kakao z programu udržitelnosti Cocoa Life používá ve 43 procentech čokolády vyráběné společností Mondelēz International
  • Logo programu na sobě nesou značky Milka, Cadbury Dairy Milk a Côte d’Or
  • Nově bude s kakaem z Cocoa Life i Toblerone a několik dalších lokálních značek
  • Praha 20. května 2019 – Společnost Mondelēz International oznámila svůj závazek, že do roku 2025 bude prostřednictvím programu Cocoa Life odebírat veškeré kakao potřebné pro své čokoládové značky. Tento vlastní program zaměřený na udržitelné pěstování kakaa pomáhá vytvářet prosperující dodavatelský řetězec této komodity prostřednictvím zvyšování výnosů na stávajících farmách, budováním autonomie v pěstitelských komunitách a zamezováním odlesňování.

V současné době se kakao z programu Cocoa Life používá ve 43 procentech čokolády, kterou společnost vyrábí. Do roku 2025 se ke značkám Milka, Côte d’Or a Cadbury Dairy Milk připojí i ostatní mezinárodní i lokální značky a budou odebírat svou klíčovou surovinu výhradně prostřednictvím tohoto programu. Rozšíření povede k navýšení počtu pěstitelů a komunit, které Mondelēz International podporuje v šesti zemích produkujících kakao, tedy v Ghaně, Pobřeží slonoviny, Indonésii, Dominikánské republice, Indii a Brazílii.

Při zahájení programu v roce 2012 se společnost zavázala investovat do Cocoa Life 400 milionů amerických dolarů v průběhu deseti let. Cílem bylo vybudovat prosperující dodavatelský řetězec kakaa díky zvýšení výnosnosti a dalším aktivitám cíleným na pěstitele i jejich komunity. Program usiluje o změnu životních podmínek pěstitelů a zaměřuje se přitom na rozšiřování dovedností a vzdělání, stejně jako na přístup ke zdrojům, kterými jsou například materiály pro výsadbu a ochranu rostlin. Aktuálně je do Cocoa Life zapojeno více než 142 tisíc pěstitelů a 1 400 komunit.

O programu Cocoa Life

Cocoa Life je celosvětový program společnosti Mondelēz International pro udržitelné pěstování kakaa. Kakao je základní složkou naší čokolády a zásadní surovinou pro naše podnikání. Program pomáhá vypořádat se se složitými úkoly, které musejí pěstitelé kakaa a jejich komunity řešit, včetně klimatických změn, nerovnosti pohlaví, chudoby a dětské práce. Program Cocoa Life přistupuje k těmto problémům uceleným přístupem ve všech šesti zemích věnujících se pěstování kakaa. Cílem je změnit pěstování kakaa na vědomě zvolené podnikání, vytvářet komunity rozhodující o svém vlastním osudu a také chránit a obnovovat lesy. Více informací je na: www.cocoalife.org.

Related links

CZ: Společnosti Mondelez Czech Republic s.r.o. a Mondelez Slovakia s.r.o. jsou součástí skupiny společností Mondelēz International, která je jedním z největších výrobců cukrovinek a pečených produktů na světě. Zaměstnává 80 tisíc lidí a umožňuje spotřebitelům ve více než 150 zemích světa vychutnávat snacky správným způsobem. Mezi její nejznámější globální značky patří čokolády Milka, Cadbury a Toblerone, sušenky Oreo, LU a belVita (na lokálních trzích známé jako BeBe Dobré ráno) a bonbóny a žvýkačky Halls a Trident. Do portfolia produktů na českém a slovenském trhu patří také značky Opavia Zlaté, Brumík, Fidorka, Figaro, Kolonáda, Miňonky, Tatranky či TUC. V České republice a na Slovensku naše společnost působí od roku 1992. Ve čtyřech továrnách, dvou obchodních jednotkách a centru sdílených služeb zaměstnává téměř 2,5 tisíce lidí a obchodní zastoupení firmy zde prodává okolo 500 produktů pod 16 značkami. Více na www.mondelezinternational.com, www.facebook.com/mondelezinternational a www.twitter.com/MDLZ.