Gå til indhold
Det kører for Dacia

Nyhed -

Det kører for Dacia



Første kvartal 2023 har været forrygende for Dacia. I alt blev der solgt 171.789 nye Dacia i årets første tre måneder. Det er en stigning på 34, 3 % i forhold til samme periode sidste år.

Siden Dacia blev introduceret på det europæiske marked tilbage i 2004, er det kun gået en vej– og det er op. Resultatet for første kvartal 2023 cementerer succesen og sætter turbo på den fortsatte vækst.

Med 171.789 solgte i årets første tre måneder, er salget steget hele 34,3 % i forhold til året før. Dacias andel af det europæiske personvognsmarked steg med 0.8 %, hvilket er den stærkeste vækst blandt de 30 største bilmærker. I alt har Dacia nu en markedsandel på 4,6 %.

Kigger man på salget model for model, er bestselleren Dacia Sandero med et salg på 68.318 enheder. Det er en stigning på 26,1 % i forhold til samme tid sidste år. Dermed understreger Dacia Sandero sin position som den bedst sælgende model til de private bilkøbere i Europa.

På trods af, at den nuværende Dacia Duster synger på sidste vers og, at der er en helt ny version på vej til efteråret, er den stadig et hit og salgsmæssigt lige i hælene på Dacia Sandero. I alt blev der solgt 57.660 Duster, hvilket er en vækst på knap 24 %. Dacia Duster har da også taget et spring på hele syv pladser på bestsellerlisten og er nu den 7. mest solgte personvogn i Europa til de private bilkøbere.

Dacia Jogger solgte også fremragende i første kvartal – I alt blev det til 23.330 styks. Jogger er nu solgt i mere end 80.000 styks siden introduktionen sidste år.

Dacia Spring – Dacias eneste fuldt elektriske model holder fast som en af de bedst sælgende elbiler med i alt knap 15.000 solgte

Emner

Kontakt

Søren Hyltoft

Søren Hyltoft

Pressekontakt Communication & Event Manager 24643941

Relateret materiale

RN Danmark er en filial af RN Nordic

RN Danmark er en filial af RN Nordic, der gennem et dedikeret netværk af autoriserede forhandler sælger og servicerer Renault og Dacia.

Renault Group
https://www.renaultgroup.com/en/

RN Danmark - Filial af RN Nordic
Industriparken 21 A
2750 Ballerup
Danmark