Gå til indhold
Renault 5 får 400 kilometers rækkevidde

Pressemeddelelse -

Renault 5 får 400 kilometers rækkevidde


Renault 5 er et ikon. Nu har Renault løftet lidt mere af sløret for, hvad vi kan forvente os af det franske ikon, der får verdenspremiere på den internationale biludstilling i Geneve. Op til 400 kilometers rækkevidde, og en pris, der begynder på 25.000 Euro

Det vælter ud med nyheder fra Renault lige for tiden. I forrige uge var det afsløringen af den kommende Twingo E-TECH og den elektriske version af Renault Master. Nu har Renault så løftet sløret for flere detaljer om den nye Renault 5.

Med sine blot 3.92 meter længde er den en ideel bybil. Men det er ikke rækkevidden, der begrænser til bynær kørsel. Den kommer med et 52 kWh stort batteri, der giver en rækkevidde på 400 kilometer. Har man ikke brug for så lang rækkevidde, og er byen det primære sted man har brug for at transportere sig, så vil den også kunne fås med 40 kWh batteri.

Fra 25.000 Euro

Bilen er bygget på AmpR Small platformen - og her er der lagt vægt på køreglæde, hvorfor R5 også får multi-link affjedring – normalt noget man ser på biler i en større klasse.

Renault 5 er en teknologisk avanceret bil, og det er den første elektriske Renault, der er udstyret med V2G teknologi. En teknologi, der gør, at den både kan modtage og afgive strøm til strømnetværket.

Startprisen for Renault 5 kommer til at ligge omkring 25.000 Euro. Den afsløres fysisk på Geneve Motorshow den 26. februar.

Spektakulær lancering

Men allerede nu er der lagt i kakkelovnen til en spektakulær lancering. Renaults franske reklamebureau sætter her tre måneder inden Geneve en stor reklamekampagne i gang. Navnet på kampagnen er R5VOLUTION IS BACK.

Da originalen blev lanceret tilbage i 1972, var den i den grad en nyskabelse – og i 2024 får den så ny energi som en elbilbil, der er designet og produceret i Frankrig med hele Europa som legeplads.

Fransk ikon står bag musikken

Kampagnen afslører de første ikoniske features på bilen – blandt andet 5 logoet som bliver muligt at få i fem fede farver: Gul, blå og grøn. Senere kommer der en TV-kampagne, hvis indhold ikke skal afsløres her – men det er ingen hemmelighed, at musiksiden består af ingen ringere end sangen “Instant Crush” af et andet fransk ikon. Nemlig elektropop duoen Daft Punk. Så bliver det ikke mere fransk, så bliver det ikke bedre.

Emner


OM RENAULT
Renault er et historisk bilmærke, pionere indenfor elektriske køretøjer i Europa og har altid udviklet innovative køretøjer. Med den nye strategiske plan – Renaulution - er Renault påbegyndt en ambitiøs transformation, der skal øge Renaults konkurrencedygtighed og blandt andet udvikle nye elbiler. Ambitionen er, at Renault skal være synonym med modernitet og teknologisk innovation indenfor teknologi, energi og mobilitetsservices.

Renault Group
https://www.renaultgroup.com

Kontakt

Søren Hyltoft

Søren Hyltoft

Pressekontakt Communication & Event Manager 24643941

Relateret materiale

RN Danmark er en filial af RN Nordic

RN Danmark er en filial af RN Nordic, der gennem et dedikeret netværk af autoriserede forhandler sælger og servicerer Renault og Dacia.

Renault Group
https://www.renaultgroup.com/en/

RN Danmark - Filial af RN Nordic
Industriparken 21 A
2750 Ballerup
Danmark