Press release -

Datadrivet startup företag automatiserar marknadsföringsprocesser: ger plats till förvärv

Med hjälp av datadrivet beslutstagande samt automatisering av marknadsföringsprocesser har startup företaget, Lead Supply A/S, frigjort resurser till att förvärva konkurrenter som ett led i deras plan om att bli marknadsledande på den europeiska marknaden 2020. Verksamheten specialiserar sig på prisjämförelse av lån för ett växande antal banker.

Innovativ marknadsföringsstrategi

Med genomsnittligt 63.000 Google sökningar i sekunden i världen är det inget tvivel om att verksamheter med en marknadsföringsstrategi som inte involverar Google, går miste om en potentiell vinst och tillväxt.

Lead Supply A/S har utvecklat deras egen data i warehouse - ett lager för data - som har avancerade algoritmer som ger dem en helhetsbild av, precis vad deras kunder gör. Med utgångspunkt i detta dataunderlag, kan verksamheten träffa beslut baserat på fakta och således undgå att gissa. Detta har resulterat i en anpassad och balanserad marknadsföringsstrategi via såklart Smart Bidding på Google.

VD, Andreas Linde, förklarar:

“Detta är absolut nyckeln till att skapa framgång på marknaden, för det säger oss precis, vad en kund är värd och därför säger det oss vad vi kan ge hen.”

Automatisering av marknadsföringsbeslut

När man, som användare, söker på Google, är det inte tillfälligt, vem som ligger överst på listan av sökresultatet. Kortfattat kan detta samfund baka samman en auktion, som verksamheter kan buda på, för att få de bästa annons placeringarna i Googles sökresultat. Det betyder att verksamheter betalar för att få den bästa platsen i Googles sökresultat.

Utvecklat av Tech-giganten själv, kan konceptet bakom Google Smart Bidding definieras som en automatiserad realtids process, där används parametrar som tid, plats, historik, demografi mm. Utifrån dessa faktorer justeras Lead Supplys bud på den mest givande annonsplaceringen automatiskt för att därmed uppnå den bästa konverteringen. En högre konvertering är medelvärdet av de kunder som klickar sig in på Lead Supplys online samlings tjänster.

Frigörande av resurser för förvärv

För företag, som önskar framgång med Google annonsering, kräver de en kännedom om hur funktionen bakom fungerar. Lead Supply består av ett team av duktiga och erfarna marknadsförare som har lyckats knäcka koden för just detta.

Med en datadriven beslutsprocess, en balanserad marknadsföringsbudget samt en delvis automatiserad marknads överföring är det inte så svårt att föreställa sig, hur Lead Supply har kunnat frigöra resurser av förvärv av liknande webbplatser med målet att bli marknadsledande i europa 2020.

Kontakt

Hemsida: www.leadsupply.com

CVR: 35662448

Adress: Paludan-Müllers Vej 40B, 8200 Aarhus N, Denmark

Mail: info@leadsupply.dk

Mobil: +45 29 70 45 70 (Andreas Linde, VD)

Lead Supply A/SLead Supply A/S är en Fintech startup verksamhet. Med sin enkla online jämförelsetjänst Fair-laan.se som syftar till att hitta den bästa lån matchningen mellan bankkunder och kunder. Verksamheten grundades 2014 av Andreas Linde och Stefan Vinding. Sedan lanceringen i Danmark har Lead Supply haft en tillväxt i ytterligare 13 länder.

Gruppen består av passionerade marknadsförare och utvecklare samt två gånger om året utvidgas teamet med talangfulla praktikanter från olika nationaliteter. De alla bidrar med innovation till företagets professionella fundament inom marknadsföring och data.

50% av verksamheten ägs idag av North Media, som också står bakom hemsidorna som Lead Supply arbetar med. 

Related links

Topics

  • Finance

Categories

  • lån

Lead Supply A/S is a Fintech start-up located in Aarhus, Denmark, founded with the purpose of simplifying online ledning by making the online loan market more transparent for loan takers. In this regard, Lead Supply's portfolio consists of several loan comparison platforms with the main goal of matching financial solutions with customers.

Related content