Press release -

Framgångsrikt Danskt startup företag möjliggör förvärv av nya webbplatser

De två unga entreprenörerna Andreas Linde och Stefan Vinding som är grundare av startup företaget Lead Supply A/S, har med flera strategiska initiativ frigjort resurser för att förvärva liknande företag som en del av deras plan – att bli marknadsledande i deras område på den europeiska marknaden inför 2020. Företaget specialiserar sig på prisjämförelse av lån på 13 olika marknader.

Innovativ marknadsföringsstrategi

Det danska företaget Lead Supply A/S använder Googles smarta bidding-lösning som kort sagt automatiserar delar av deras marknadsföringsinsatser på Google. Det vill säga beslutsprocessen, när det är mest effektivt att annonsera på den populära sökmotorn som är outsourcad till avancerade algoritmer på Google. Den avgörande faktorn är att företaget matar denna processen med egen insamlad data och beräkningar av hur mycket deras kunder är värda. Detta resulterar i en balanserad och effektiv marknadsföringsbudget.

Denna gyllene kombination beror delvis på en 31% konverteringsökning och har frigjort fler resurser i startup företaget.

Företagande

Lead Supply A/S har en klassisk företagskultur med entreprenörsanda där de två unga hårt arbetande danskarna, Andreas Linde och Stefan Vinding. Entreprenörerna kunde tidigt identifiera behovet av lån jämförelser på den ständigt föränderliga marknaden.

Natascha, Head of Markets på företaget Lead Supply, förklarar kulturen på företaget:

Miljön på företaget kan kännetecknas med ett vanligt startup företag där det finns 100% fokus och engagemang från de anställda. Samtidigt har de anställda också tid till att spela pingis samt göra trevligheter under dagen mellan hårt arbete.

Digitalakademin för praktikanterEn av de många fördelarna med att ha en stark och mångfaldig företagskultur är att företaget har praktiserande praktikanter för att representera och hantera några av företagets nationella markander.

Lead Supply är alltså en del av praktikprogrammet. Digitalakademin ger studenter möjlighet att prova på digital marknadsföring genom att ha fullt ansvar för att starta hemsidan Match Banker på nya marknader i sitt eget land. Det är en fördel för studenterna som får nya färdigheter ansvar och erfarenheter i branschen. Samt får företaget praktikanter med kunskap om marknader och språket i de olika länderna.

Uppbackning från investerare

Henrik Løvig, ordförande för Lead Supply och VD för Northmedia står bakom hemsidorna som Lead Supply arbetar med såsom, Matchbanker, Fairlån och Loanscouter.

“Jag hade redan en god kunskap om Andreas och Stefans färdigheter samt att de är några av de bästa i Danmark när det kommer till digital marknadsföring. De har en god känsla för strategi och är snabba på att utföra. Samtidigt har Matchbanker en stor internationell växtpotential eftersom finansmarknaden genomgår en drastisk förändring” säger han.

Med innovativa och strategiska initiativ har Lead Supply lyckats manövrera den förändrade finansmarknaden och därmed kunnat möjliggöra förvärv av flera webbplatser. Målet är att de ska bli marknadsledande i sin bransch genom nya jämförelsesidor.

Kontakt

CVR: 35662448

Adress: Paludan-Müllers Vej 40B, 8200 Aarhus N, Denmark

Mobil: +45 29 70 45 70 (Andreas Linde, CEO)

Lead Supply A/S

Lead Supply är ett fintech startup företag som med sin enkla jämförelsetjänst syftar till att hitta den bästa lån matchningen för bankkunder och banker. Företaget grundades 2014 av Andreas Linde och Stefan Vinding. Sedan lanseringen i Danmark har Lead Supply vuxit ytterligare i 13 nationella marknader. Teamet består av 9 passionerade personer som arbetar med marknadsföring och utveckling. Två gånger per år utvidgas gruppen med praktikanter från olika nationaliteter som hjälper till att genomföra och förnya företagets professionella grund inom digital marknadsföring och data. Idag ägs 50% av företaget av North Media som också ligger bakom hemsidan bostadsportalen.se. 

Related links

Subjects

  • Business enterprise, General

Lead Supply A/S is a Fintech start-up located in Aarhus, Denmark, founded with the purpose of simplifying online ledning by making the online loan market more transparent for loan takers. In this regard, Lead Supply's portfolio consists of several loan comparison platforms with the main goal of matching financial solutions with customers.

Related content