Skip to content

Press release -

Tumma kahvipilvi leijailee Suomen ylle

Suomalaiset nauttivat eniten kahvia maailmassa väkilukuun suhteutettuna. Perinteisesti suomalaiset juovat vaaleapaahtoisempaa kahvia kuin muualla Euroopassa. Tummapaahtoinen kahvi on kuitenkin nyt entistä suositumpaa ja valtaa markkinaosuutta Suomessa. Tuoreen tutkimuksen mukaan Kahvipaahtimo Löfbergsin tummapaahtoiset Kharisma ja Crescendo saavat huippuarvosanat suomalaisilta kahvinjuojilta.

- Suomeen on nyt saapunut tummapaahtoisten kahvien rintama. Olemme haltioissamme, että panostuksemme tummapaahtoiseen kahviin tuottaa hyviä tuloksia, sanoo Leif Sjöblom, Löfbergsin markkinointijohtaja.

Kuluttajatutkimuksessa sokkotestattiin seitsemän eri tummapaahtoista kahvilaatua: kahta Löfbergsin paahtoa ja viittä vastaavaa suomalaista. Tavoitteena oli selvittää mikä markkinoiden tummapaahtoisista on suomalaisten mieleen. Tutkimukseen osallistui 125 henkilöä ja sen toteutti Market Insight Helsingissä.

Suosikkina se tummapaahtoisin
Makutestit osoittivat, että Löfbergsin kahvilaadut koettiin maultaan muita huomattavasti tummapaahtoisimmiksi. Löfbergs sai huipputodistuksen kahveistaan: Kharisma sijoittui ykköseksi ja Crescendo toiselle sijalle yleisarvosanoissa.

- Tuotteemme herättivät kiinnostusta ja ostohalua. Tutkimuksen mukaan selkeä enemmistö tummapaahtoisen kahvimme testaajista sanoi, että tulevat ostamaan kahviamme jatkossa. Tämä on erinomainen tulos, sillä olemme tällä markkinalla edelleen haastajan roolissa. Tulos kertoo myös hyvistä kasvumahdollisuuksista Suomessa, sanoo Leif Sjöblom.

Lisätietoja:
Leif Sjöblom, markkinointijohtaja, Löfbergs, +46-54-14 01 42

Löfbergs on yksi pohjoismaiden suurimmista kahvipaahtimoista. Yrityksen liikevaihto on 1,5 miljardia kruunua ja se työllistää 280 työntekijää. Pääkonttori sijaitsee Karlstadissa ja paahtimoita on lisäksi Norjassa, Tanskassa ja Latviassa. Yritys perustettiin 1906 ja on tänään yksi maailman suurimmista luomu- ja Reilun kaupan -kahvin maahantuojista. Löfbergs omistaa myös teemerkki Kobbsin. Lue lisää: www.löfbergs.se

Related links

Topics


Löfbergs is one of the largest family-owned coffee roasters in the Nordic countries. The company has 280 employees and a turnover of SEK 1.5 billion. The head office is situated in Karlstad, Sweden and the company has its own roasting-houses in Sweden, Norway, Denmark and Latvia. The company was founded in 1906 and is today one of the world's largest importers of ecological and Fairtrade labelled coffee. Löfbergs also owns the tea brand Kobbs.

Contacts

Anders Thorén

Anders Thorén

Press contact Head of Corporate Communications +46 703 55 64 22

Related content

Welcome to Löfbergs!

The Swedish based coffee group Löfbergs is a Family Business founded in 1906. We are more than 300 coffee lovers operating in ten core markets in Europe, sharing the passion for taste, trends and sustainability. We produce 12 million cups of coffee per day and is one of the world's largest purchasers of organic and Fairtrade-labeled coffee. The group includes the brands Löfbergs, Peter Larsen Kaffe and Kobbs.