Skip to content
Programvarespesialisten Monterro med 4,3 mrd. i forvaltningskapital storsatser i Norge.

Press release -

Programvarespesialisten Monterro med 4,3 mrd. i forvaltningskapital storsatser i Norge.

Monterro, nordisk vekstinvestor og markedsleder innenfor programvareinvesteringer, utvider sin norske tilstedeværelse og åpner kontor i Norge. Monterro har investert i det raskt voksende svenske programvaremarkedet siden 2012 og ønsker nå å gjøre det samme i Norge.

Av de norske programvareselskapene driver kun 1/3 internasjonal virksomhet i betydelig utstrekning. Internasjonale selskap i bransjen hadde en vekst på 40% for perioden 2018 til 2019 mens de som kun drev virksomhet i det norske markedet hadde en vekst på i snitt 20%. Det viser at det finnes et enormt potensial blant norske selskap og Monterros eksperter har hjulpet programvareselskap å vokse internasjonalt over flere år og etablerer seg derfor nå i det norske markedet. Selskapet, med sitt nyeste fond på 2,5 mrd., ser at en betydelig andel skal investeres i Norge.

– Vi gleder oss veldig til å bli en større del av det norske programvaremiljøet og tror vår forretningsmodell passer like godt her som i det svenske markedet og det nordiske markedet for øvrig. Norske programvareselskap har et stort potensial og et ønske om å konkurrere med de beste globale selskapene. Vår jobb blir å gjøre disse selskapene til globale aktører. Monterros styrke er kombinasjonen av gründerånd, forretningserfaring og personlige nettverk som støtter selskapene som vi samarbeider med. I tillegg bidrar vi med å videreutvikle selskapene med mye mer enn penger siden vi er operasjonelle i alt vi gjør og er overbevist om at med vår erfaring og ekspertise i denne bransjen gjør vi en forskjell. Det unike med oss er at som Monterro-partnere har vi en personlig interesse i alle våre investeringer. 30 prosent av kapitalen kommer fra Monterros grunnleggere og ansatte,sier partner og leder Gustav Lagercrantz.

– Siden vi etablerte oss i 2012 har vi bidratt til vekst i flere svenske programvareselskap. Vi anser vår metode som neste nivå sammenlignet med aktører som kommer til bordet kun med kapital. Selskapene vi jobber med tar inn investorer som strategisk, operativt og finansielt hjelper selskapene å vokse. I vårt hjemmemarked har vi gjort dette med blant annet Lime og Palette, men vi har også erfaring med å internasjonalisere selskap som Episerver og Protect Data. Vi vet at det finnes mange selskap i Norge som kan få til denne samme veksten og det er dette vi kan bidra med i det norske markedet, sier Lagercrantz.

– Norske programvareselskap har i likhet med nordiske bransjekolleger et lite hjemmemarked og er derfor avhengige av å tenke internasjonalt fra starten. Samtidig er situasjonen likevel slik at mange av selskapene kun har dyppet tåen i internasjonalisering, og er i ferd med å ekspandere ut av landet. Veldig ofte ser vi at dette neste steget er Sverige, men også Storbritannia, Tyskland eller USA. For Monterros team av erfarne programvare-spesialister er Sverige hjemmemarked og bidraget til norske selskaper på vei inn dit kanskje opplagt, men de har også lang erfaring med å lede ekspansjon til øvrige store markeder som kommer porteføljeselskapene til gode, sier Roald Hunvik, partner og Norgessjef i Monterro. 

Om Monterro:

Monterro er den ledende B2B-programvareinvestoren i Norden, med en målsetting om å gjøre nordiske programvareselskaper til markedsledere. Med operativ erfaring fra utvikling og drift av selskaper som Pointsec, Episerver og Orc Software, støtter Monterro aktivt sine porteføljeselskaper i alle aspekter av vekst. En betydelig del av fondets kapital, 30 prosent, kommer fra Monterros grunnleggere og ansatte. Siden selskapet ble grunnlagt i 2012, har Monterro gjennomført 13 investeringer og 15 tilleggsinvesteringer. Monterro.com

Subjects

Tags


Monterro is the leading B2B software investor in the Nordics, with a mission to turn Nordic software companies into market leaders and global players within their niches. Our team has successfully developed and led companies such as Pointsec, Episerver and Orc Software – and we bring this operational experience to the Monterro portfolio, supporting the companies in all aspects of growth. We also bring significant financial commitment to our partnerships, with 30% of capital coming from our partners and employees.

Press contacts

Gustav Lagercrantz

Gustav Lagercrantz

Press contact CEO At Monterro, Gustav is the Chairman of the Board of Matilda Foodtech, Next, and TimeEdit, and a board member at MaintMaster, Hypergene and Specops. +46 70 734 74 11

Related stories

We turn Nordic software companies into global players.

Monterro is not your typical investment firm. We combine entrepreneurial spirit, business experience and personal networks to support the management teams it partners with. Based in Stockholm, Monterro is a hand-on growth investor targeting software companies in the Nordic region. Unlike other firms, who only invest other people’s money, the Monterro partners have a personal stake in each and every investment. We have skin in the game.

Monterro
Nybrogatan 17
114 39 Stockholm
Sweden