Skip to content
Peter Larsson, Thomas Bill Revland, Lars Sveder - co-founders of Monterro
Peter Larsson, Thomas Bill Revland, Lars Sveder - co-founders of Monterro

Press release -

Monterro med nytt milliardfond for investeringer i programvareselskaper i tidlig fase

Et nytt investeringsfond er fulltegnet for Monterro - Nordens ledende PE-selskap for programvarinvesteringer. En vellykket forretningsmodell har gjort selskapet attraktivt blant grundere. Det nye fondet åpner for minoritets- og majoritetseierskap i nordiske programvareselskaper i en tidlig fase.

  • Det nye fondet - G1 - forvalter 1,65 milliarder svenske kroner og er Monterros femte fond. Totalt har Monterro 13 milliarder kroner under forvaltning.
  • G1 ble overtegnet etter sterk interesse fra investorer i de tidligere fondene. Investorene omfatter blant andre velrennomerte institusjoner i Europa og USA, samt entreprenører fra Monterros porteføljeselskap.
  • 25 prosent av kapitalen kommer fra Monterros grundere og ansatte som dermed er fondets største investor
  • I desember gjorde G1 sitt første kjøp – av det Gøteborgbaserte SaaS-selskapet Spark Vision

G1 skal bygge videre på Monterros vellykkede strategi som en aktiv og operativ vekstpartner for programvareselskap i forretningssegmentet. De som jobber i Monterro har både lang erfaring og ekspertise fra programvareindustrien, samt stort nettverk, hvilket har lagt grunnlaget for en unik forretningsmodell og har gjort Monterro til en attraktiv partner for programvareentreprenører.

"Vi treffer ofte grundere i programvareselskaper som er i en tidlig fase av sin utvikling. De har ikke bare behov for kapital, men fremfor alt strategisk og operativ støtte for å fortsette å utvikle selskapet sitt," sier Roald O. Hunvik Norgessjef i Monterro. "Derfor er vi tilfreds med tilliten vi har fått fra våre eksisterende investorer til å etablere fondet G1. Til sammen kommer vi nå til å kunne investere i og utvikle også slike tidligfaseselskaper," sier han.

    Den store interessen for G1 er et resultat av den høye avkastningen Monterro har generert i sine fond. Fondene tilhører i sum noen av de best presterende i Europa. 2022 har vært et intensivt år for Monterro. Det første fondet er avviklet og fordelt, og organisasjonen har vokst til over 40 personer i Stockholm, Oslo, München og Hanoi.

    "Med nye, friske penger og muligheten for å gå inn som minoritetseier i selskaper, forventer vi at det blir flere investeringer i Norge. Vår styrke er å støtte grundere og ledere med vår komplette verktøykasse slik at vi kan hjelpe selskapene til å bli markedsledere i sine nisjer. Våre ansattes erfaring, kompetanse og nettverk fra selv å ha etablert og bygget programvareselskap, er en styrke. Vi ser frem til å kunne tilby støtte også til tidligfaseselskaper," sier Hunvik.

    Fra før har Monterro investert i tre norske selskaper.

    Om Monterro

    Monterro investerer i og utvikler programvareselskap for forretningssegmentet i Nord-Europa med mål om at de skal bli markedsledere i sine nisjer. Med operativ erfaring fra vellykket utvikling og drift av programvareselskap som Pointsec, Episerver, Orc Software, Lime Technologies og Outpost24, arbeider Monterro aktivt med sine porteføljebedrifter for å skape vekst. En betydelig del av fondenes kapital, 25 prosent i gjennomsnitt, kommer fra Monteros grundere og ansatte. Selskapet ble etablert i 2012 og har kontor i Stockholm, Oslo og München, samt utviklingssenteret Scandinavian Software Park i Hanoi. www.monterro.com

    For mer informasjon, vennligst kontakt:

    Roald Hunvik, Norgessjef Monterro, mobil: 936 84 796


    Related links

    Topics

    Categories


    Monterro is the leading B2B software investor in the Nordics, with a mission to turn Nordic software companies into market leaders and global players within their niches. Our team has successfully developed and led companies such as Pointsec, Episerver and Orc Software – and we bring this operational experience to the Monterro portfolio, supporting the companies in all aspects of growth. We also bring significant financial commitment to our partnerships, with 25% of capital coming from our partners and employees.

    Contacts

    Roald Hunvik

    Roald Hunvik

    Manager, Monterro Norway Responsible for Monterro in Norway +47 936 84 796

    Related content

    We turn Nordic software companies into global players.

    Monterro is not your typical investment firm. We combine entrepreneurial spirit, business experience and personal networks to support the management teams it partners with. Based in Stockholm, Monterro is a hand-on growth investor targeting software companies in the Nordic region. Unlike other firms, who only invest other people’s money, the Monterro partners have a personal stake in each and every investment. We have skin in the game.

    Monterro
    Nybrogatan 17
    114 39 Stockholm
    Sweden