Gå videre til innhold

Pressemelding -

Ny portal for bedre mat i barnehagen!

Barn elsker å lage mat! Matlaging i barnehagen sammen med barna er både gøy, lærerikt og velsmakende. Nå har Geitmyra matkultursenter laget en Matportal for barnehager, med mataktiviteter som både ender opp i god mat og som tar hensyn til Rammeplan for barnehagenes innhold og oppgaver. Oppleggene stimulerer til matglede og læring, og barna får kuttesmake, lukte, kjenne og smake på god mat. Barna kan være med på å lage alt fra knekkebrød til hjemmelaget pasta og minestronesuppe. Alle oppleggene inneholder oppskrifter, en kjøreplan for praktisk gjennomføring og tips til hvordan man kan oppfylle rammeplanens pedagogiske målsetninger gjennom matlaging.

Alt er tilgjengelig til fri bruk på http://www.geitmyra.no/barnehageportal


Related links

Emner

Kategorier


Geitmyra matkultursenter for barns visjon er "Vi skal bidra til at så mange barn og unge som mulig blir glade i mat som gjør dem godt." Dette arbeidet gjør vi gjennom skoleundervisning, fritidskurs, barnehager, Åpen gård-arrangementer, nettportal med undervisningsopplegg og nasjonal spredning av informasjon om matkulturelle temaer. Vi underviser barn og unge om matopprinnelse, bærekraftig dyrking og forbruk, helse, smak og matlaging.

Kontakter

Mona Ek

Pressekontakt Kommunikasjonsleder Geitmyra 977 32 170

Pia Sundnes

Pressekontakt Kommunikasjon- og prosjektmedarbeider 97572987

Vi bidrar til at barn og unge blir glade i mat som gjør dem godt.

Geitmyra er en ikke-kommersiell stiftelse som jobber for å lære så mange barn og ungdom som mulig å bli glade i mat som gjør dem godt. Vi jobber direkte med barn og ungdom gjennom skoleundervisning, kurs og åpne arrangementer. Med opplæring og informasjon inspirerer vi foreldre, lærere og andre som jobber med barn og ungdom. Vi holder til i Oslo, Kristiansand, Ringsaker og Tønsberg.