Gå videre til innhold
Hadia Mirza, Anne Lindmo og William Wiland. Foto: : Julia Maria Naglestad
Hadia Mirza, Anne Lindmo og William Wiland. Foto: : Julia Maria Naglestad

Pressemelding -

Juniorkokkene fra Geitmyra på Lindmo i kveld

Hadia og William har vært juniorkokker på Geitmyra siden 2020. De er på Lindmo, tar over kjøkkenet til Wenche på God morgen, Norge, lager mat til Kongen, møter Bill Gates og serverer mat til kjendisene på Aschehougs hagefest. Men mest av alt lager de – og serverer – god og bærekraftig mat til barn og unge.

William er ikke i tvil om hva som er det morsomste med jobben: – At jeg får lov til å jobbe med så mange ulike folk. Og alle de morsomme oppgavene vi får. Og selvfølgelig å lage mat, legger han til.

Han husker aller best det første kurset på Geitmyra med prosjektleder for Juniorkokk i jobb, Selje Lyngset. – Alt var nytt. Alt måtte læres. Vi lagde linsesuppe. Jeg husker det som om det var i går. Siden har det blitt mye matlaging i regi av Geitmyra matkultursenter. Det er vanskelig å velge en favorittrett, men William holder en knapp på chili sin carne: – Det er et solid måltid som metter.

-> Møt William Wiland

Hadia er overalt. Hun lager mat. Hun jobber i skolehagen og hun lager TikTok-videoer med ungdom som lager mat, steller med hønene og graver i jorda.

Familien kommer fra Pakistan, men hun er født og oppvokst i Norge. Hun går på Kuben VGS og har allerede en god del verv. Hun er en som stiller opp og tar ansvar: – Jeg passer på alle juniorkokkene rundt meg, forteller hun. Og det er tidvis litt å holde styr på!

-> Møt Hadia Mirza

I kveld kan du møte dem på Lindmo!

-> Snart har vi Norges yngste arbeidsstokk

Foto: Julia Maria Naglestad

Foto: Julia Maria Naglestad


Related links

Emner


Geitmyra matkultursenter for barn skal lære så mange barn og unge som mulig å bli bli glade i mat som gjør dem godtå bli glade i mat som gjør dem godt. Vi holder til i Oslo, Kristiansand, Ringsaker og Tønsberg (åpner høsten 2023).


Kontakter

Mona Ek

Pressekontakt Kommunikasjonsleder Geitmyra 977 32 170

Pia Sundnes

Pressekontakt Kommunikasjon- og prosjektmedarbeider 97572987

Vi bidrar til at barn og unge blir glade i mat som gjør dem godt.

Geitmyra er en ikke-kommersiell stiftelse som jobber for å lære så mange barn og ungdom som mulig å bli glade i mat som gjør dem godt. Vi jobber direkte med barn og ungdom gjennom skoleundervisning, kurs og åpne arrangementer. Med opplæring og informasjon inspirerer vi foreldre, lærere og andre som jobber med barn og ungdom. Vi holder til i Oslo, Kristiansand, Ringsaker og Tønsberg.