Gå videre til innhold
– Vi opplever at frivillige ønsker seg mer kunnskap om mat og praktisk matlaging
– Vi opplever at frivillige ønsker seg mer kunnskap om mat og praktisk matlaging

Pressemelding -

Matnyttig frivillighet – Matsentralen Vestfold og Telemark og Geitmyra Tønsberg

– Vi opplever at frivillige ønsker seg mer kunnskap om mat og praktisk matlaging. Det er allerede store sosiale forskjeller i helse og kosthold, sier daglig leder ved Geitmyra Tønsberg, Bente Bugge-Ellingsen.

Matnyttig frivillighet er pilotprosjekt og skal være et kompetanseløft for frivillige i humanitære og ideelle organisasjoner.

Det handler om praktisk matlaging med fokus på bærekraft, råvareutnyttelse og gode matvalg. – Nå som matvareprisene øker blir det stadig vanskeligere for familier med dårlig råd å ta gode matvalg. Da er det ekstra viktig at maten som serveres for utsatte grupper er mat som smaker godt, som gjør godt og er rimelig, sier Bente. Sammen med Matsentralen Vestfold og Telemark, har vi lagt opp til gode og lærerike kurs. Rettene som skal lages er basert på «volumvarer» -som Matsentralen i all hovedsak får inn til sitt lager til omfordeling. Slik bidrar vi til å bekjempe matsvinn fra lokale produsenter og andre overskudd fra matindustrien.

Matkursene er gratis og arrangeres i Sandefjord, Skien og Tønsberg.

Etter gjennomført kurs får deltakerne utdelt diplom og oppskriftshefte med forslag til matretter, mataktiviteter og gode matvalg og kan smykke seg med tittelen frivilligkokk. Med ny kompetanse skal de frivillige kunne tilby og tilberede enkle og sunne matretter og matvarer på aktiviteter for sine målgrupper og gjennomføre mataktiviteter til glede og nytte for enda flere.

Gjennom kursene får de frivillige også utvekslet erfaringer og kunnskap med hverandre og bygge relasjoner og fellesskap på tvers av ulike organisasjoner. Mange frivillige er unge mennesker og mange av de frivillige organisasjonenes brukere er unge mennesker. Formell matnyttig kompetanse bygger kompetanse og erfaring som også kan være nyttig i fremtidige jobbsøkerprosesser.

Kursplan

  1. april Frelsesarmeen Sandefjord 10.00-14.00
  2. april Frelsesarmeen Skien 10.00-14.00
  3. april Frelsesarmeen Skien 10.00-14.00
  4. april Frelsesarmeen Sandefjord 10.00-14.00
  5. april Geitmyra Tønsberg 10.00-14.00

Kursene holdes av kokken John Tore Frydenlund – Rent a Chef.

Kontakt: Bente Bugge-Erlingsen / bente@geitmyra.no / 90 67 30 13

Emner

Regions


Geitmyra matkultursenter for barn skal lære så mange barn og unge som mulig å bli bli glade i mat som gjør dem godtå bli glade i mat som gjør dem godt. Vi holder til i Oslo, Kristiansand, Ringsaker og Tønsberg.

Kontakter

Mona Ek

Pressekontakt Kommunikasjonsleder Geitmyra 977 32 170

Pia Sundnes

Pressekontakt Kommunikasjon- og prosjektmedarbeider 97572987

Vi bidrar til at barn og unge blir glade i mat som gjør dem godt.

Geitmyra er en ikke-kommersiell stiftelse som jobber for å lære så mange barn og ungdom som mulig å bli glade i mat som gjør dem godt. Vi jobber direkte med barn og ungdom gjennom skoleundervisning, kurs og åpne arrangementer. Med opplæring og informasjon inspirerer vi foreldre, lærere og andre som jobber med barn og ungdom. Vi holder til i Oslo, Kristiansand, Ringsaker og Tønsberg.