Gå videre til innhold
NM i Kaffe-cocktails 31. mai

Pressemelding -

NM i Kaffe-cocktails 31. mai

Sted: Fuglen, St. Halvards gate 33, 0192 Oslo
Tid: 31. mai, kl. 17 – 23

Gratis adgang. 

Kaffe er en klassisk ingrediens i cocktails. Men det er også en klassisk problemstilling at kaffekompetansen ikke nødvendigvis er den største blant landets bartendere. Kaffe blir en smakstilsetning, men ikke noe mer.

Tirsdag 31. mai arrangerer Specialty Coffee Association Norway (SCA) og Norsk Kaffeinformasjon, i samarbeid med Fuglen, NM i Kaffecocktails. Her møtes bartendere og baristaer i en uhøytidelig konkurranse for å lage de beste kaffedrinkene.

Kaffe og alkohol kan kombineres for å lage unike cocktails, men det er få i Norge som virkelig satser på dette. Siden 2011 har den internasjonale kaffekonkurransen «Coffee in Good Spirits» vært arrangert, men Norge har vært alt for sjelden med. Det skal vi gjøre noe med, sier Marit Lynes, daglig leder i Norsk Kaffeinformasjon (NKI) og nasjonal koordinator for SCA Norway.

Arrangementet går på Fuglen i Gamlebyen i Oslo, som er en skikkelig «rooster cocktailbar». Smått legendarisk, med heltestatus for god kaffe og gode cocktails. Kaffe på dagtid, drinker om kvelden både i Oslo og Tokyo. Arrangørene håper på masse folk, både fra kaffe- og bartendermiljøet.

– Det er seks deltakere med i konkurransen, og vinneren får en tur til World of Coffee i Milano for å følge VM der.

Arrangørene lover god stemning, gratis fingermat og mulighet til å smake på ulike signaturdrikker. Det blir «Goody-bag» til alle, så langt det rekker.

Foto: Frode Menes

Om konkurransen Coffee in Good Spirits
Coffee in Good Spirits fremmer innovative drikkeoppskrifter med kaffe og brennevin. Konkurransen fremhever baristaen/bartenderens mikseferdigheter i en setting der kaffe og alkohol skal matche perfekt sammen. Fra den tradisjonelle Irish Coffee til unike cocktailkombinasjoner.

Konkurransetiden er ti minutter, og deltakerne må lage fire drinker totalt:

- To identiske Irish Coffees.
- To identiske kaffe- og alkoholbaserte signaturdrinker.

Signaturdrinken kan enten være varm eller kald.
Konkurrenter står fritt til å velge bryggemetode.
Det vil være et panel på 4 dommere: to smaksdommere, en teknisk/visuell dommer og en hoveddommer.

Partnere
Oslo Håndverksdestilleri • Cask • Fjording • Oslo Brewing Company • Malt Norge • Oatly

Emner

Kategorier


Norsk Kaffeinformasjon er et opplysningskontor for kaffe. Vårt formål er å arbeide for et høyest mulig kvalitetsnivå på kaffe i Norge i alle ledd, både på den ferdig brente råvaren vi kjøper i butikken, og på det ferdige brygget i kaffekoppen i hjem og på utesteder. Norsk Kaffeinformasjon er samtidig den norske fellesorganisasjonen for alle som arbeider med kaffe og kafferelaterte virksomheter. Kontoret fremmer kaffe som kvalitetsprodukt og er næringens nøytrale faginstans. Informasjonskontoret ble opprettet i 1962.

Kontakter

Marit Lynes

Marit Lynes

Pressekontakt Daglig leder 480 40 862
Bjørn Grydeland

Bjørn Grydeland

Pressekontakt Presse og kommunikasjon 90 50 61 20

For alle som arbeider med kaffe og kafferelaterte virksomheter

Norsk Kaffeinformasjon er et opplysningskontor for kaffe. Vårt formål er å arbeide for et høyest mulig kvalitetsnivå på kaffe i Norge i alle ledd, både på den ferdig brente råvaren vi kjøper i butikken, og på det ferdige brygget i kaffekoppen i hjem og på utesteder. Norsk Kaffeinformasjon er samtidig den norske fellesorganisasjonen for alle som arbeider med kaffe og kafferelaterte virksomheter. Kontoret fremmer kaffe som kvalitetsprodukt og er næringens nøytrale faginstans.
Informasjonskontoret ble opprettet i 1962.