Press release -

Onlinesammlingstjänsten till finansiella privatlån växer i 13 nya marknader på endast 2 år

Med sin digitala produkt, Matchbanker.se, har Fintech verksamheten, Lead Supply A/S, gått från att vara en lokal startup beläget i danmark, till att ha en främre position på den internationella marknaden för samlade lån. En finansiell marknad i förändring samt ett team med en internationell skara är en viktig ingrediens, för att få de unga företagarna att lyckas med tillväxten som Lead Supply har lyckats med på 13 marknader under 2 års tid.

Stigande komplexitet i lånmarknaden

Som med andra online marknader är det online lånemarknaden som vuxit kraftigt de senaste åren. Detta faktum medför en högre komplexitet för användarna med behov av ett lån. De ska ske en således högre insats till att undersöka, vilket lån som är det rätta, samt vilket lån det är möjligt att få för den individuella konsumenten.

För många användare skapas en stigande komplexitet i lånemarknaden samt en otrygghet och osäkerhet. Det är exakt vad personerna bakom Lead Supply genom deras lån samlingstjänst vill hämma genom Matchbanker.se.

Henrik Løvig, direktör på North Media samt delägare till 50% på Lead Supply berättar:

Matchbanker har en stor tillväxt potential, eftersom den finansiella marknaden är under stora förändringar.

Vad är Matchbanker?

Matchbanker.se är kort sagt en samlingstjänst som hjälper användare att hitta rätt lån. Baserat på ett kort frågeformulär om låntagarens önskemål och ekonomiska omständigheter matchas dessa svar med 120 bankers låneerbjudanden. Resultatet blir en filtrerad lista över möjliga låneförmedlare.

Det betyder att den egna individen ska slippa granska olika bankers hemsidor för att finna det bästa och billigaste lånet. Det kan räcka med att svara på fem simpla men centrala frågor, som sedan skickas vidare till önskade låneförmedlare för att ansöka om ett potentiellt lån. Maskinen bakom Matchbanker för den komplexa onlinelån marknaden gör det mer transparent och tillgängligt för den allmänna konsumenten.

När Lead Supply grundades 2014 av Andreas Linde och Stefan Vinding var de endast en liten startup. Idag består teamet av en mängd internationella IT-utvecklare och marknadsförare. Med sex års erfarenhet av analys och konsument data kan kunder vara säkra på att resultatet av deras lån jämförelser är anpassat till varje individ.

Expansion till 13 nationella marknader

Matchbanker har gått ifrån att vara aktiva på fem europeiska marknader (Danmark, Norge, Sverige, Spanien och Polen) under 2017 för att sedan växa med åtta nya marknader under 2019 (Finland, Mexiko, Kroatien, Tjeckien, Rumänien, Tyskland, Frankrike och Portugal).

En av de många fördelarna som gör det möjligt att växa är att prioritera mångfald på företaget. De är flera internationella anställda samt har Lead Supply praktikanter som studerar ämnet och kan därmed representera några av de internationella marknaderna. Lead Supply är alltså en viktig del av praktikprogrammet för Digital Academy, som ger studenter möjlighet att prova på digital marknadsföring genom att ta fullt ansvar för att öppna Matchbanker i sitt eget land. Det är en fördel för praktikanterna som får med sig nya färdigheter, erfarenheter med också ansvar i branschen. Även Lead Supply får ta del av nya erfarenheter från praktikanterna samtidigt som de får kunskap om marknaden och språket.

Recept för framgång

Lead Supplys enorma framgång att expandera till 13 nya marknader på mindre än två år kan spåras tillbaka till det sätt företaget har valt att involvera och samarbeta med internationella studenter. Därutöver har startup företaget förmått behovet tidigt på en marknad, där det fortfarande är några styrande aktörer. Med en finansiell markand i förändring har Lead Supply således hittat ett sätt att förmå användarnas behov för en simplifiering för onlinelån marknaden.

Tillväxt i siffror

Lead Supply fokuserar på att skapa långvariga partnerskap med banker i hela Europa. För tillfället har de 120 banker i nätverket

Under 2017 hade startup företaget Lead Supply ett överskott på 2 miljoner kronor

Under 2018 togs det 50.000 lån genom konsumenter som använt Lead Supplys sammlingstjänster

Under 2018 genererade bankerna lån för över 2.000.000.000 kr med gjälp ifrån Lead Supply

Under 2018 blev Lead Supply och Matchbanker nämnt på danska TV2 med flera.

Med denna utveckling växer ambitionen fortfarande hos Lead Supply, och målet är att bli marknadsledande innan slutet av 2020.

Kontakt

Hemsida: www.leadsupply.com

Mail: info@leadsupply.dk

Mobil: +45 29 70 45 70 (Andreas Linde, VD)

Lead Supply A/S

Lead Supply A/S är en Fintech startup verksamhet. Med sin enkla online jämförelsetjänst som syftar till att hitta den bästa lån matchningen mellan bankkunder och kunder. Verksamheten grundades 2014 av Andreas Linde och Stefan Vinding. Sedan lanceringen i Danmark har Lead Supply haft en tillväxt i ytterligare 13 länder.

Gruppen består av passionerade marknadsförare och utvecklare samt två gånger om året utvidgas teamet med talangfulla praktikanter från olika nationaliteter. De alla bidrar med innovation till företagets professionella fundament inom marknadsföring och data.

50% av verksamheten ägs idag av North Media, som också står bakom hemsidorna som Lead Supply arbetar med. 

Related links

Topics

  • Finance

Lead Supply A/S is a Fintech start-up located in Aarhus, Denmark, founded with the purpose of simplifying online ledning by making the online loan market more transparent for loan takers. In this regard, Lead Supply's portfolio consists of several loan comparison platforms with the main goal of matching financial solutions with customers.

Related content