Press release -

Två unga danska företagare är påväg att dominera på den internationella marknaden

Under 2014 lanserade 22-åriga företagarna Andreas Linde och Stefan Vinding en onlinejämförelsetjänst, Fairlån, som jämför och matchar lån för konsumenter. Idag är deras företag Leadsupply konkurrenskraftigt på många internationella marknader i och utanför Europa.

First-movers i Europa

Med en finansiell marknad i konstant förändring lyckades Andreas Linde och Stefan Vinding vända detta till sin fördel.

“Vi kunde se att det är ett stigande antal av digitala lån på marknaden, men inget enkelt sätt att jämföra dem på. Därför ville vi göra det samma som Momondo – fast för lånemarknaden. Baserat på kunders lånebehov, skickar vi de vidare till det bäst passande lån för dem med den rätta långivaren”. Säger Andreas Linde, VD och delägare av Lead Supply A/S.

De två unga grundarna av Lead Supply lanserade under 2014 de digitala konceptet Fair-laan, som kort sagt jämför och matchar bankernas låneerbjudanden med konsumenternas individuella behov och finansiella förhållanden.

Vuxit till 13 marknader

Med en imponerande framgång på den danska marknaden och ett överskott på 1,4 miljoner kronor under 2016 blev 50% av Lead Supplys aktier uppköpta av North Media.

Efter att ha samlat in erfarenhet från den danska marknaden, skapade Andreas och Stefan ett nytt koncept, Matchbanker, som snabbt expanderade till fyra andra europeiska land under 2017;

Sverige, Norge, Spanien och Portugal. Efter detta öppnade de två unga företagarna i ytterligare fem nya länder under 2018 och 2019; Finland, Mexico, Kroatien, Tjeckien och Rumänien samt Tyskland, Frankrike och Portugal.

Tillväxt i siffror

Lead Supply har fokus på att skapa långvariga partnerskap med banker i hela Europa.

På nuvarande tidspunkt ingår de 120 banker i nätverket

Under 2017 hade startup företaget Lead Supply ett överskott på 2.046.000 kr

Under 2018 togs 50.000 lån genom Lead Supplys jämförelse portaler

Under 2018 genererade bankerna lån för 2.000.000.000 kr med hjälp från Lead Supply

Under 2018 blev Lead Supply och Matchbanker visat på bland annat danska TV2.

Med denna utveckling växer ambitionen fortsatt hos Lead Supply, och målet är att bli marknadsledande i Europa innan slutet av 2020.

Investerare tror på marknadsdominans

Henrik Løvig, styrelseordförande för Lead Supply och VD för North Media, som står bakom onlineportalen Bostadsportalen.se. Henrik tror på fortsatt framgång för Lead Supply.

“Jag hade i förväg god kännedom om Andreas och Stefans kompetenser och visste, att det var några av de bästa i danmark när det kommer till digital marknadsföring. De har en god strategisk känsla och är snabba på att utföra. Samtidigt har Matchbanker en stor internationell tillväxtpotential eftersom finansmarknaden genomgår en stor förändring” säger han.

Kontakt

Hemsida: www.leadsupply.com

CVR: 35662448

Adress: Kystvejen 37, 8000 Aarhus C, Denmark

Mail: info@leadsupply.dk

Lead Supply A/S

Lead Supply A/S är en Fintech startup verksamhet. Med sin enkla online jämförelsetjänst som syftar till att hitta den bästa lån matchningen mellan bankkunder och kunder. Verksamheten grundades 2014 av Andreas Linde och Stefan Vinding. Sedan lanceringen i Danmark har Lead Supply haft en tillväxt i ytterligare 13 länder.

Gruppen består av passionerade marknadsförare och utvecklare samt två gånger om året utvidgas teamet med talangfulla praktikanter från olika nationaliteter. De alla bidrar med innovation till företagets professionella fundament inom marknadsföring och data.

50% av verksamheten ägs idag av North Media, som också står bakom hemsidorna som Lead Supply arbetar med. 

Related links

Topics

  • Finance

Lead Supply A/S is a Fintech start-up located in Aarhus, Denmark, founded with the purpose of simplifying online ledning by making the online loan market more transparent for loan takers. In this regard, Lead Supply's portfolio consists of several loan comparison platforms with the main goal of matching financial solutions with customers.

Related content