Gå videre til innhold

Nyhet -

Geitmyra matkultursenter legger seg på hjul!

I snart to år har barn fra barnehager i Oslo kommet til Geitmyra matkultursenter for barn for å lære å lage mat. ”Pågangen har vært enorm, og vi ønsker å kunne nå ut til flere – og ikke bare de som bor i Oslo” sier daglig leder Lene Gjelsvik.
Derfor lanseres nå Geitmyra på hjul med oppsøkende kurs for barnehager i østlandsområdet. Kurset handler om hvordan det kan lages bedre mat i barnehagen – sammen med barna.

Mills DA har støttet matkultursenteret helt siden oppstarten i 2011. De subsidierer kurskostnaden og barnehagene får besøk av en kokk som har med seg råvarer, oppskrifter som er tilpasset deltagelse fra barna og en gave fra Mills.

”Vi må se på barna som en ressurs på kjøkkenet” sier Andreas Viestad, faglig ansvarlig ved Geitmyra matkultursenter. ”Barn elsker å lage mat, og de liker å skjønne hvor maten kommer fra og hva den består av. Da våger de også å smake på nye ting.”

«Geitmyra på hjul er et strålende initiativ. Her spres kunnskap og glede om sunn og god mat til små og store, noe vi virkelig brenner for», sier Lidenskapelig Matsjef Anna Karlsen i Mills DA.


Emner

Kategorier

Kontakter

Mona Ek

Pressekontakt Kommunikasjonsleder Geitmyra 977 32 170

Pia Sundnes

Pressekontakt Kommunikasjon- og prosjektmedarbeider 97572987

Vi bidrar til at barn og unge blir glade i mat som gjør dem godt.

Geitmyra er en ikke-kommersiell stiftelse som jobber for å lære så mange barn og ungdom som mulig å bli glade i mat som gjør dem godt. Vi jobber direkte med barn og ungdom gjennom skoleundervisning, kurs og åpne arrangementer. Med opplæring og informasjon inspirerer vi foreldre, lærere og andre som jobber med barn og ungdom. Vi holder til i Oslo, Kristiansand, Ringsaker og Tønsberg.