Gå videre til innhold

Pressemelding -

Vær med på slakt sammen med elevene på Geitmyra matkultursenter.

Skal vi kunne spise kjøtt så må vi drepe dyr. Det er en brutal sannhet, men det er tilfelle hver gang vi spiser kjøtt. Denne sammenhengen lærer elevene når de har skoleundervisning på Geitmyra matkultursenter for barn.
Førstkommende mandag skal den sinte hanen vår slaktes. På tirsdag skal hanen serveres, og sammen med elever fra Tingvoll barne- og ungdomsskole skal vi partere et lam. Slaktingen gjøres i forbindelse med nasjonal lanseringen av undervisningsopplegget ”Mat på naturlig vis” utarbeidet av Christin Løkke Hagen ved Tingvoll barne- og ungdomsskole, Geitmyra matkultursenter for barn og Bioforsk Økologisk.
- På Geitmyra og på Tingvoll er vi opptatt av at vi skal komme nærmere maten vi spiser. Slakting og partering øker forståelsen for hvor maten kommer fra, sier Andreas Viestad, faglig ansvarlig på Geitmyra matkultursenter.

Velkommen til hanebuljong og presentasjon på Geitmyra matkultursenter for barn tirsdag 17. september klokka 10.30. Adressen er Tåsenveien 2. For mer informasjon, avtale om deltagelse eller intervju, kontakt

Lene Gjelsvik, daglig leder Geitmyra matkultursenter for barn 982 57 582
Andreas Viestad, faglig ansvarlig Geitmyra matkultursenter for barn 415 066 33
Christine Løkke Hagen, lærer på Tingvoll barne- og ungdomsskole 93425548

Emner

Kategorier


Geitmyra matkultursenter for barns visjon er "Vi skal bidra til at så mange barn og unge som mulig blir glade i mat som gjør dem godt." Dette arbeidet gjør vi gjennom skoleundervisning, fritidskurs, barnehager, Åpen gård-arrangementer, nettportal med undervisningsopplegg og nasjonal spredning av informasjon om matkulturelle temaer. Vi underviser barn og unge om matopprinnelse, bærekraftig dyrking og forbruk, helse, smak og matlaging.

Kontakter

Mona Ek

Pressekontakt Kommunikasjonsleder Geitmyra 977 32 170

Pia Sundnes

Pressekontakt Kommunikasjon- og prosjektmedarbeider 97572987

Vi bidrar til at barn og unge blir glade i mat som gjør dem godt.

Geitmyra er en ikke-kommersiell stiftelse som jobber for å lære så mange barn og ungdom som mulig å bli glade i mat som gjør dem godt. Vi jobber direkte med barn og ungdom gjennom skoleundervisning, kurs og åpne arrangementer. Med opplæring og informasjon inspirerer vi foreldre, lærere og andre som jobber med barn og ungdom. Vi holder til i Oslo, Kristiansand, Ringsaker og Tønsberg.