Visa Inc. завърши придобиването на Visa Европа

Съобщение в пресата -

Visa Inc. завърши придобиването на Visa Европа

Visa Inc. обяви днес, че е придобила окончателно Visa Europe Ltd.

Глобалната компания, образувана след сливането, осигурява продукти за дигитални разплащания, услуги и обработка на данни за около 17 100 клиенти и партньори от финансови институции, повече от 40 милиона търговски обекта и 3 милиарда Visa сметки в цял свят. Чрез брандираните с Visa карти и продукти за разплащания годишно в света се извършват разплащания в обем от приблизително 6,8 трлн. долара.

Съветът на директорите на Visa Inc. съобщи също днес, че назначава Гари А. Хофман, главен изпълнителен директор на Hastings Group, за член на Съвета на директорите на Visa Inc. В момента той е директор и председател на Visa Европа Limited. С неговото приобщаване съветът става 12-членен.

Гари Хофман беше главен изпълнителен директор на Hastings Group, британска застрахователна компания, от ноември 2012 г. Преди това Гари Хофман е бил главен изпълнителен директор на инвестиционната компания NBNK Investments. Работил е и като главен изпълнителен директор на Northern Rock PLC от 2008 до 2010 г. и заместник-председател на Barclays PLC от 2006 г. до 2008 г. Преди това, той е заемал различни други високопоставени позиции в Barclays Group.

"Радвам се да приветствам Гари Хофман в Съвета на директорите," каза Чарли Шарф, главен изпълнителен директор на Visa Inc. "Неговите широки познания за европейските разплащания и банковата индустрия добавят значим опит в управлението на Visa Inc., който ще бъде безценен при изграждането на нашия бизнес в Европа. "

Гари Хофман заяви: "Развълнуван съм, че ставам част от следващата глава в историята на Visa. Visa Европа отчиташе силни бизнес резултати, а сливането й с Visa Inc. ще даде на европейските клиенти по-голям достъп до глобалния мащаб, ще донесе допълнителни иновационни ресурси и много възможности, необходими, за да продължим да предлагаме най-добрите разплащателни услуги на своите клиенти ".

Тагове

За Visa Европа

Visa Inc. е глобална платежна технологична компания, която свързва потребителите, бизнеса, финансовите институции и правителствата в повече от 200 страни и територии, с бързи, сигурни и надеждни електронни разплащания. Ние сме оператор на една от най-модерните мрежи в света за обрабока на данни – VisaNet, - коятое в състояние да управлява над 65,000 съобщения за транзакции в секунда, като в същото време защитава потребителите от измама и гарантира разплащанията за търговците. Visa не е банка и не издава карти, не предоставя кредити и не определя лихвите итаксите за потребителите. Иновациите на Visa обаче дават възможност нейните клиенти от финансовите институции да предложат на потребителите по-голям избор: незабавно плащане с дебитна карта, бъдещо разплащане с предплатена карта или забавено разплащане с кредитни продукти. За повече информация, посетете usa.visa.com/about-visa, visacorporate.tumblr.com и @VisaNews.

Контакт с пресата

AMI Communications за Visa Европа в България

Лице за контакти на пресата +359 2 898 5115

Свързани истории

Visa Винаги с теб

Visa Европа предлага своите услуги и продукти в България от повече от 20 години. Като членска организация в България, компанията има 19 членове - финансови институции. Visa изпълнява своята стратегия заедно с Изпълнителен съвет, който е създаден през 2007 г. и съставен от 7 банки.

Ключови моменти в историята на Visa Европа в България са внедряването на нови продукти за българския пазар, като V PAY, услугата cash back и безконтактни разплащания през 2012 г. Услугите и продуктите на Visa Европа набират все по-голяма популярност всяка година - само за последните 4 години плащанията с карти, направени при търговци, са се увеличили два пъти.