Gå til indhold

Nyhedsarkiv

Nyt digitalt klimaværktøj fremtidssikrer Scandlines’ nye emissionsfrie færge

Nyt digitalt klimaværktøj fremtidssikrer Scandlines’ nye emissionsfrie færge

Den grønne danske tech-startup ReFlow udstyrer Scandlines’ nye zero direct emission færge med en digital klimamodel, der beregner den samlede miljøpåvirkning i hele færgens levetid. Det er første gang, livscyklusberegninger bliver benyttet i det omfang på en færge. Scandlines forventer at kunne nedbringe færgens CO2 aftryk, selv efter at den er bygget ved brug af det nye digitale værktøj.

Scandlines byder Schleswig-Holsteins transport- og økonomiminister Claus Ruhe Madsen velkommen ombord

Scandlines byder Schleswig-Holsteins transport- og økonomiminister Claus Ruhe Madsen velkommen ombord

På sit første officielle besøg på den tyske ø Femern blev den nye transport- og økonomiminister i den tyske delstat Schleswig-Holstein modtaget af Scandlines CEO Carsten Nørland og direktør Heiko Kähler ombord på hybridfærgen M/F Deutschland, der sejler på ruten Rødby-Puttgarden. Efter en præsentation af rederiet talte parterne også om emner, der er afgørende for virksomhedens videre udvikling i d

Vis mere

Det starter med en sejltur

Scandlines er et moderne og innovativt rederi med en grøn vision for fremtiden. Vi har en stolt kultur baseret på et stærkt dansk-tysk samarbejde og en maritim historie, som rækker tilbage til 1872.

Scandlines driver to færgeruter med høj kapacitet og frekvens. Seks af vores syv færger er hybridfærger, og to er desuden udstyret med et innovativt rotorsejl – og det bidrager til at gøre vores færger grønnere.

Vores kerneforretning består i at levere en effektiv og pålidelig transportservice til både passagerer og fragtkunder. Fokus i alle vores aktiviteter – uanset om det er om bord på vores færger eller i vores BorderShops – er at give vores kunder en god oplevelse.

Med 39.000 afgange fordelt på syv færger transporterede Scandlines i 2023 tæt på 6,4 millioner passagerer, over 1,6 millioner personbiler og over 700.000 fragtenheder på ruterne Rødby-Puttgarden og Gedser-Rostock.