Skip to content
Kandidater intervjuar på 10 minuter med förbättrad AI-screeningintervju

Press release -

Kandidater intervjuar på 10 minuter med förbättrad AI-screeningintervju

Ansöknings- och urvalsfasen i en rekryteringsprocess kan vara en snårig och frustrerande upplevelse för kandidater, som ofta förväntas genomföra långa arbetspsykologiska testerutan att få någon feedback. Nu släpper Tengai en snabbare och mer engagerande version av AI-screeningsintervjun. För att ge HR-proffs ett verktyg för att förintervjua alla sökande på ett effektivt sätt och skapa en mer personlig och engagerande kandidatupplevelse.

STOCKHOLM, 3 oktober 2023 - Tengai AB släpper en uppdaterad version av den strukturerade intervjun som drivs av AI som kan modifieras utifrån specifika anställningsbehov. Den förbättrade versionen av screeningintervjun inkluderar ett nytt användargränssnitt, som guidar kandidaterna genom en 10-minuters screeningintervju på ett intuitivt sätt. Intervjun kombinerar en öppen konversation med interaktiva frågor, vilket inkluderar att ge kandidater möjlighet att välja mellan flera alternativ, växla över till chatt, välj Ja/Nej-svar och gradera svar för att skapa en mer dynamisk upplevelse. Den uppdaterade programvaran gör det också möjligt att pausa intervjun, vilket ger kandidaterna flexibilitet att återvända till intervjun vid en tidpunkt som passar dem bäst.

Arbetsmarknaden genomgår en betydande förändring och arbetssökande står i centrum vilket ställer rekryterare inför nya utmaningar. Utöver sina traditionella ansvarsområden möter rekryterare nu växande krav på en slagkraftig kandidatupplevelse som kombinerar effektivitet med engagemang. Med den pågående lågkonjunkturen och ökande arbetslöshet finns det också ett ökat flöde av sökande vilket leder till en överväldigande mängd kandidater för rekryterare att hantera. Enligt Tengais VD Elin Öbert Mårtenzon är den förbättrade AI-intervjun uppdaterad med funktioner för att hålla alla sökande engagerade under hela screeningprocessen.

"Vi pratar ständigt med kandidater och kunder om vad de vill ha, hur de upplever vår process och vad deras behov är för att bättre förstå hur vi kan förbättra Tengai. Det vi har lärt oss är att kandidater vill ha en snabb och personlig screeningprocess. Som ett resultat av denna feedback släpper vi nu en snabb, engagerande och anpassningsbar AI-screeningsintervju som gör det möjligt för kandidater att ha screeningkonversationen på sina egna villkor.”

Med den nya uppdateringen kan HR-proffs testa en demointervju och ha en konversation med AI-avataren för att bättre förstå kandidatens upplevelse.

Eliminera vägspärrar för rekrytering och uppnå bättre resultat med Tengais AI-screeningsintervju

Det finns en ökad efterfrågan på tidsbesparande tjänster inom rekrytering som också bidrar till en bättre kandidatupplevelse. Tengai lanserade den första versionen av AI-avataren i april 2023, då de också släppte en kandidatvänlig app, flera screeningmoduler och en bättre Natural Language Understanding (NLU).

Det som gör AI-screeningsintervjun unik är det engagerande samtalet, den personliga feedback som varje kandidat får och att det minskar risken för diskriminering i anställningsprocessen. Tengai ger också HR-proffs ett vetenskapligt sätt att bedöma kandidaternas personligheter och beteende. Intervjuramverket är validerat av psykometriexperter och har visat sig bedöma framtida arbetsprestationer och göra rekryteringsprocessen mer objektiv. Tengais uppdaterade AI-drivna intervju hjälper till att snabbt identifiera de bästa möjliga matchningarna mellan kandidater och jobb.

Nedan är några av de funktioner som Tengai introducerar för marknaden, som syftar till att hjälpa rekryterare att bli mer effektiva, förbättra kandidatupplevelsen och upprätthålla konkurrenskraften på en utmanande arbetsmarknad:

Genomför intervjuer 24/7
Tengais AI-intervjuprogramvara är tillgänglig var som helst, vilket resulterar i en större och mer global kandidatpool.

Anpassningsbara screeningintervjuer
Tengai låter dig lägga till screeningfrågor och välja de viktigaste parametrarna, vilket resulterar i bättre, mer relevanta svar, vilket gör det enklare att jämföra kandidater.

Kandidatfeedback
Tengai skickar feedback direkt efter en intervju med kandidater och visar dem att de värderas samtidigt som de främjar ett positivt arbetsgivarvarumärke.

Om Tengai

Tengai förändrar hur organisationer attraherar, engagerar och anställer talanger. Tengai strävar efter att förbättra kandidatens upplevelse genom att effektivisera screeningprocessen och skicka personlig feedback till varje sökande samtidigt som rekryteringbesluten förbättras med erhållen data. Tengai är ett innovativt AI-bolag som kopplar samman kandidater och företag och är en viktig del det Nordiska landskapet för etisk AI.

Kontaktinformation

Webbplats: http://tengai.io
Ring: +46 8 586 20 900
E-post: hello@tengai.io

Related links

Topics


Next Level of Conversational AI for Recruitment

Tengai AB is a Stockholm-based HR Tech startup that is combining AI and an unbiased recruitment methodology in the world’s first human-like interview avatar, Tengai.

The interactive AI interview is enhancing the assessment process, contributes to higher candidate engagement, and assists HR professionals in making objective hiring decisions. The framework is validated by psychometric experts to create to a more objective screening process without any human interference.

Contacts

Elin Öberg Mårtenzon

Elin Öberg Mårtenzon

Press contact CEO +46 709 379 645
Debora Hermele

Debora Hermele

Press contact Marketing Specialist +46 722 636 407

Related content

Next Level of Conversational AI for Recruitment

At Tengai AB we combine behavioral science and established interview techniques with advanced conversational AI so recruiters get access to structured data and quickly can identify matches between candidates and jobs. Tengai’s AI interview contributes to higher candidate engagement and is proven to create to a more objective screening process.

Tengai Unbiased
Nordenskiöldsgatan 11
211 19 Malmö, Sweden
Sweden
Visit our other newsrooms