Skip to content
Framtidens rekrytering är här: Världens första personliga AI-avatar för fördomsfria intervjuer

Press release -

Framtidens rekrytering är här: Världens första personliga AI-avatar för fördomsfria intervjuer

Tengai lanserar sin personliga avatar, tillsammans med en helt ny kandidat och rekryteringsplattform för att minska fördomar, främja mångfald och inkludering inom rekrytering. Tengai-teamet försäkrar att deras nya rekryteringsmjukvara kommer att skapa en större tillgänglighet och bättre kontroll för arbetssökande och rekryterare över hela världen. Med lanseringen av Tengais nya avatar kommer rekryteringsteam snabbare och mer träffsäkert kunna hitta rätt kandidat, eftersom den kan anpassas efter organisationens behov.

Stockholm, 3 april 2023 - Tengai AB har utvecklat den första fördomsfria och personliga screeningmjukvaran som skapar engagemang hos kandidater och effektiviserar den initiala delen av rekryteringsprocessen samtidigt som den samlar in viktig kandidatdata. Med den nya AI-rekryteringsmjukvaran kan rekryterare och rekryterande chefer screena flera kandidater samtidigt, kommunicera effektivt och ge personlig feedback samtidigt som de minskar omedvetna fördomar. För en positiv kandidatupplevelse är detta viktigare än någonsin. Rekryterare kan nu hitta högkvalitativa kandidater, stärka sitt arbetsgivarvarumärke och anställa snabbare med Tengai.

Med dagens lanseringen, kommer rekryterare att få en unik möjlighet att få erfara den nya produkten live och uppleva hur den kan komma att förändra deras egna rekryteringsprocesser till det bättre. Dagens lanseringsevent innefattar live-demos av Tengais teknologi och features samt en interaktiv frågestund med utvecklare och experter på Tengai. Dagens lansering kommer att bli en både spännande och informativ upplevelse för alla som är intresserade av framtidens rekrytering och den senaste utvecklingen inom AI.

"Vi är glada över att lansera Tengais nya avatar, vår senaste innovation som kommer att förändra spelplanen för framtidens rekrytering", säger Elin Öberg Mårtenzon, VD på Tengai. "Tengai är en game-changer som kommer att hjälpa företag att bygga diversifierade och inkluderande team genom att ta bort alla omedvetna fördomar i den initiala delen av rekryteringsprocessen. Vi tror att Tengai kommer att revolutionera hur företag anställer och effektivisera deras rekryteringsprocess. Vi har väntat ett bra tag att få dela vår nya produkt med marknaden, och jag är glad att den dagen äntligen är här."

En ny era för kandidatupplevelse är här

Tengais nya, mänskliga avatar återspeglar kandidaternas föränderliga förväntningar. Den nya AI-mjukvaran skapar möjlighet för en kandidat att få kommunicera tidigt i processen, vilket är viktigare än någonsin för en positiv kandidatupplevelse. Med Tengais nya avancerade AI-avatar kan kandidatintervjuer genomföras ännu mer effektivt med Natural Language Understanding (NLU). Tengai kan därför svara kandidater ännu snabbare och bortser dessutom från tex dialekter och accenter. Med stöd i teknologin kan Tengai efterlikna mänsklig interaktion ännu bättre samtidigt som potentiella fördomar från rekryteringsprocessen minskas. Med den nya kandidatportalen, Tengai Talent Hub, kan kandidater få tillgång till sin intervju, få personlig feedback och känna ägandeskap över sin data. Med Tengais nya AI-mjukvara kommer rekryterare att hitta högkvalitativa kandidater, stärka arbetsgivarvarumärket och anställa ännu snabbare.

Förenkla rekryteringsprocessen och skapa ännu bättre kandidatupplevelser

Det finns en ökande efterfrågan på effektiva verktyg inom rekrytering som också dämpar omedvetna fördomar från processen. Hittills har det inte funnits någon mjukvara som både imiterar den mänskliga aspekten från ett samtal med en kandidat eller som automatiskt engagerar kandidater och samlar in relevant data för en rekryterare att analysera. I Tengais avancerade plattform, Tengai Recruiting Hub, kan rekryterare få tillgång till intervjuresultat inom några sekunder efter att intervjun är klar, lägga till klassiska screeningfrågor och vårda kandidater med automatiska e-postmeddelanden och förinställd kommunikation. AI-mjukvaran skapar hög rekryteringseffektivitet samtidigt som den samlar in värdefulla data som skapar ett informativt underlag för ett vidare beslut i processen. Tiden då vi försökte klämma in alla telefonavstämningar och manuellt försökte bedöma kandidater utifrån enbart CV är förbi. Tengai Recruiting Hub ger HR-specialister och rekryterare ett vetenskapligt och validerat underlag för bättre rekryteringsbeslut genom att effektivt samla in data kring personlighet, beteende och potential. Tengai’s nya AI-intervju hjälper till att snabbt identifiera och matcha de bästa kandidaterna till den specifika rollen.

Nedan är några av de spännande nya funktionerna som Tengai levererar till marknaden utformade för att hjälpa rekryterare att bygga diversifierade team, ytterligare förbättra kandidatupplevelsen och skapa attraktivitet på en konkurrensutsatt talangmarknad:

En ny personlig avatar med en ny röst

Att ha en AI med "mänskliga" förmågor är avgörande för en framgångsrik kandidatupplevelse. Tengais nya avatar får kandidaterna att känna sig bekväma under vad som vanligtvis anses vara en stressig upplevelse.

Förmåga att genomföra intervjuer 24/7

Tengais AI-intervjumjukvara är tillgänglig on demand och kan nås remote globalt, vilket resulterar i en större kandidatpool och tillgång till en global talangmarknad.

Ger personlig feedback till varje sökande

Direkt under intervjun delar Tengai med sig av personlig feedback till kandidaten. Feedbacken är även tillgänglig i kandidatens profil på Talent Hub efter avslutad intervju och skapar ett naturligt positivt intryck av arbetsgivaren.

Förmåga att skräddarsy screeningintervjuer

Tengai låter dig lägga till screeningfrågor och välja de viktigaste parametrarna för att kunna fatta ett välgrundat beslut, vilket resulterar i bättre, mer relevanta svar, vilket gör det lättare att jämföra kandidater.

"Att vara innovativ och ha en kandidatcentrerad rekryteringsprocess är två av våra kärnvärden på Tengai. Med den nya personliga avataren blir Tengai tillgänglig för organisationer och kandidater över hela världen.” - Elin Öberg Mårtenzon, VD på Tengai.

Attrahera, bedöm, engagera och hitta de bästa talangerna med Tengais nya, intuitiva rekryteringsplattform. Idag är Tengai tillgänglig på den globala marknaden och du kan bli en av de första organisationerna att använda Tengais innovativa rekryteringsavatar för din objektiva intervjuscreening.

För mer information om Tengai och lanseringen, besök tengai.io.

Om Tengai

Tengai förändrar hur organisationer attraherar, engagerar och anställer talanger. Tengai strävar efter att förbättra kandidatens upplevelse genom att effektivisera screeningprocessen och skicka personlig feedback till varje sökande samtidigt som rekryteringbesluten förbättras med erhållen data. Tengai är ett innovativt AI-bolag som kopplar samman kandidater och företag och är en viktig del det Nordiska landskapet för etisk AI.

Kontaktinformation

Webbplats: http://tengai.io
Ring: +46 8 586 20 900
E-post: hello@tengai.io

Related links

Topics

Categories


Next Level of Conversational AI for Recruitment

Tengai AB is a Stockholm-based HR Tech startup that is combining AI and an unbiased recruitment methodology in the world’s first human-like interview avatar, Tengai.

The interactive AI interview is enhancing the assessment process, contributes to higher candidate engagement, and assists HR professionals in making objective hiring decisions. The framework is validated by psychometric experts to create to a more objective screening process without any human interference.

Contacts

Elin Öberg Mårtenzon

Elin Öberg Mårtenzon

Press contact CEO +46 709 379 645
Debora Hermele

Debora Hermele

Press contact Marketing Specialist +46 722 636 407

Related content

Next Level of Conversational AI for Recruitment

At Tengai AB we combine behavioral science and established interview techniques with advanced conversational AI so recruiters get access to structured data and quickly can identify matches between candidates and jobs. Tengai’s AI interview contributes to higher candidate engagement and is proven to create to a more objective screening process.

Tengai Unbiased
Nordenskiöldsgatan 11
211 19 Malmö, Sweden
Sweden
Visit our other newsrooms