Skip to content
Nacka kommun väljer rätt kandidater fördomsfritt under rekrytering med AI avataren Tengai

Press release -

Nacka kommun väljer rätt kandidater fördomsfritt under rekrytering med AI avataren Tengai

För att snabba på viktiga rekryteringsprocesser, kommer Nacka kommun använda sig av AI intervjuer för att skapa en mer fördomsfri och engagerande rekryteringsprocess. Nu tar de hjälp av den senaste versionen av intervjuavataren Tengai, som gör det möjligt att kostnadseffektivt intervjua större volymer av kandidater.

STOCKHOLM, 31 Januari, 2023 - Under 2022 började Nacka kommun rekrytera med hjälp av den senaste versionen av intervjuavatar. Hittills har responsen varit positiv och Tengai har bidragit till en mer fördomsfri och träffsäker rekryteringsprocess för till exempel Ledarskapsakademin och andra chefsroller inom kommunen.

Nytt med denna version av Tengai är att intervjuavataren självständigt kan genomföra automatiserade, digitala pre-screening intervjuer. Den nya avataren har också fått ett nytt utseende, en uppdaterad röst och förbättrad Natural Language Understanding (NLU). Den senaste versionen av Tengai är helt digital, uppfyller strikta efterlevnadsregler och levererar personlig feedback till varje kandidat.

Träffsäker rekrytering inom offentlig sektor

Från och med november, 2022, började Nacka kommun använda den nyaste versionen av Tengai med automatiserade dialoger för att öka effektiviteten inom organisationen samt skapa en mer engagerande och fördomsfri rekrytering som attraherar rätt kandidater. Genom att använda sig av AI intervjuer kan kommunen försäkra tillgången till kompetent personal samtidigt som de ger alla kandidater en chans att addera mer information till sin ansökan. Tengai möjliggör en snabbare rekryteringsprocess eftersom AI:n har kapacitet att genomföra fler intervjuer än en mänsklig rekryterare. Dessutom förser avataren kommunen med ett datadrivet underlag för kandidatbedömning som hjälper dem fatta bättre och mer välgrundade anställningsbeslut.

“För att kunna bli en av Sveriges bästa arbetsgivare så måste vi börja med att attrahera och engagera de bästa talangerna och få dem att fortsätta söka jobb i Nacka trots att de inte fick jobbet. Med Tengai kan vi i Nacka kommun bli bättre med att välja rätt kandidater fördomsfritt samtidigt som vi kan säkerställa att kandidater håller den nivå och klass man vill.”, Säger Linus Holmgren som är Employer branding chef på HR-staben i Nacka kommun.

Han fortsätter “Kandidater upplever intervjun med Tengai som naturlig och personlig och att det var inte som att sitta framför en docka utan det kändes som att det var någon som man verkligen integrerade med. Vilket är väldigt, väldigt positivt.“

Under 2019 blev Upplands-Bro kommun först i världen att rekrytera med hjälp av en intervjurobot och sedan dess har fler kommuner tagit vid, såsom Nacka kommun som sedan hösten 2022 använde Tengai i urvalet till Ledarskapsakademin. Det är kul att se sånt stort intresse från den offentliga sektorn, säger Elin Öberg Mårtenzon, VD på Tengai AB,

“Kommunerna är inte bara i teknologisk framkant de har också stora krav på compliance generellt i sina processer och där passar Tengai bra in som också lyfter fram och visa på vilka grunder som de har fattat sina rekryteringsbeslut.”

Related links

Topics

Categories


Next Level of Conversational AI for Recruitment

Tengai AB is a Stockholm-based HR Tech startup that is combining AI and an unbiased recruitment methodology in the world’s first human-like interview avatar, Tengai.

The interactive AI interview is enhancing the assessment process, contributes to higher candidate engagement, and assists HR professionals in making objective hiring decisions. The framework is validated by psychometric experts to create to a more objective screening process without any human interference.

Contacts

Elin Öberg Mårtenzon

Elin Öberg Mårtenzon

Press contact CEO +46 709 379 645
Debora Hermele

Debora Hermele

Press contact Marketing Specialist +46 722 636 407

Related content

Next Level of Conversational AI for Recruitment

At Tengai AB we combine behavioral science and established interview techniques with advanced conversational AI so recruiters get access to structured data and quickly can identify matches between candidates and jobs. Tengai’s AI interview contributes to higher candidate engagement and is proven to create to a more objective screening process.

Tengai Unbiased
Nordenskiöldsgatan 11
211 19 Malmö, Sweden
Sweden
Visit our other newsrooms