Skip to content
Foto av Albin Hag
Foto av Albin Hag

Press release -

Jobbfestivalen i unikt partnerskap med Tengai för att främja mångfald & inkludering inom rekrytering

Jobbfestivalen, som är Sveriges största jobbmässa med fokus på mångfald & inkludering, går in i ett partnerskap med AI-bolaget Tengai för att skapa konkreta relationer mellan företag och arbetssökande. Inför årets jobbfestival kommer jobbsökare få möjlighet att göra en intervju med avataren Tengai innan, under och efter festivalen. Utställare får tillgång till redan intervjuade kandidater och möjlighet att förstå mer om deras personlighet, beteenden och potential, utan att färgas av fördomar som ålder, kön, härkomst och utseende. Partnerskapets syfte är att sammankoppla arbetssökande och rekryterare genom att minska omedvetna fördomar i början av rekryteringsprocessen.

Stockholm, 27 april 2023 - Jobbfestivalen med tema mångfald & inkludering i Kungsträdgården är en mötesplats för arbetssökande och företag med ett kontinuerligt rekryteringsbehov. Inför årets mässa, går Jobbfestivalen in i ett partnerskap med AI-bolaget Tengai för att ge utställare en unik möjlighet att, helt kostnadsfritt, få tillgång till redan intervjuade kandidater som kommer att besöka Jobbfestivalen. Partnerskapet ger kandidater som ska besöka Jobbfestivalen en chans att visa mer av sin kompetens och få personlig feedback.

Samarbetet går i linje med jobbfestivalens ambition, vilket är att bidra till mer mångfald & inkludering på arbetsmarknaden och skapa fler dynamiska arbetsplatser. Samt ett nytt jobbmatchningsinitiativ med målet att skapa konkreta relationer mellan företag och personer som av olika anledningar har sämre förutsättningar att etablera sig på arbetsmarknaden.

“Vi är glada att gå in i ett partnerskap med Tengai så att jobbsökare har möjlighet att visa sin potential med minskad risk för diskriminering. Genom att få prata med Tengai avataren innan, under och efter jobbfestivalen kommer kandidater bli bedömda på ett objektivt sätt och detta skapar rätt förutsättningar och bidrar till förbättrad matchning”, säger Mats Wernheim, Initiativtagare på Jobbfestivalen. Han fortsätter: “Trots att vi aldrig kommer bli helt fria från våra fördomar, kan en ökad medvetenhet kring dem leda till bättre inkludering. Tyvärr kan exkludering, om än omedveten, ske redan innan en ansökan har lämnats in.”

Världens första personliga AI-avatar för objektiva intervjuer

Tengai har utvecklat den första objektiva och personliga screeningmjukvaran som skapar engagemang hos kandidater och effektiviserar den initiala delen av rekryteringsprocessen samtidigt som den samlar in viktig kandidatdata. Med den nya AI-avataren kan rekryterare och rekryterande chefer screena flera kandidater samtidigt, kommunicera effektivt och automatisera personlig feedback samtidigt som de minskar omedvetna fördomar. För en positiv kandidatupplevelse är detta viktigare än någonsin.

"Det känns jättekul att samarbeta med Jobbfestivalen och hjälpa företag att bygga diversifierade och inkluderande team genom att ta bort alla omedvetna fördomar i den initiala delen av rekryteringsprocessen.”, säger Elin Öberg Mårtenzon, VD på Tengai. Hon forstätter: “Att vara innovativ och ha en kandidatcentrerad rekryteringsprocess är två av våra kärnvärden på Tengai. Genom detta partnerskap är vår förhoppning att vi kan bidra till en större förståelse kring hur objektiva rekryteringsprocesser skall göras och samtidigt främja användandet av ny och innovativ teknologi hos svenska företag, kommuner och organisationer.”

Om Jobbfestivalen

Jobbfestivalen med tema mångfald & inkludering är den 23 maj i Kungsträdgården, men Jobbfestivalen är även en onlinemässa som fortsätter leva vidare på nätet. Syftet är dels att knyta intressanta affärskontakter, men framförallt att förmedla jobb, praktikplatser och yrkesinriktade utbildningar. Ambitionen är att bidra till mer mångfald på arbetsmarknaden och skapa fler dynamiska arbetsplatser. Över 10 000 personer besökte den senaste Jobbfestivalen i september 2022 och över 600 personer hittade ett nytt jobb.

Webbplats: https://jobbfestivalen.se/
Telefon: 0702825890
E-post: mats@jobbfestivalen.se

Om Tengai

Tengai är AI-bolaget som kopplar samman kandidater och rekryterare helt objektivt och är en viktig del i det nordiska landskapet för etisk AI. Tengai strävar efter att förbättra kandidatens upplevelse genom att effektivisera screeningprocessen och skicka personlig feedback till varje sökande samtidigt som rekryteringsbesluten förbättras med erhållen data.

Webbplats: http://tengai.io
Telefon: +46 8 586 20 900
E-post: hello@tengai.io

Related links

Topics

Categories


Next Level of Conversational AI for Recruitment

Tengai AB is a Stockholm-based HR Tech startup that is combining AI and an unbiased recruitment methodology in the world’s first human-like interview avatar, Tengai.

The interactive AI interview is enhancing the assessment process, contributes to higher candidate engagement, and assists HR professionals in making objective hiring decisions. The framework is validated by psychometric experts to create to a more objective screening process without any human interference.

Contacts

Elin Öberg Mårtenzon

Elin Öberg Mårtenzon

Press contact CEO +46 709 379 645
Debora Hermele

Debora Hermele

Press contact Marketing Specialist +46 722 636 407

Related content

Next Level of Conversational AI for Recruitment

At Tengai AB we combine behavioral science and established interview techniques with advanced conversational AI so recruiters get access to structured data and quickly can identify matches between candidates and jobs. Tengai’s AI interview contributes to higher candidate engagement and is proven to create to a more objective screening process.

Tengai Unbiased
Nordenskiöldsgatan 11
211 19 Malmö, Sweden
Sweden
Visit our other newsrooms