Skip to content
Lead Supply A/S er en Fintech startupvirksomhed, der med sin simple online sammenligningstjeneste har til formål at finde det bedste lånematch imellem bankkunder og banker.
Lead Supply A/S er en Fintech startupvirksomhed, der med sin simple online sammenligningstjeneste har til formål at finde det bedste lånematch imellem bankkunder og banker.

Press release -

To unge, danske iværksættere har kurs mod international dominans

I 2014 lancerede de dengang 22-årige iværksættere, Andreas Linde og Stefan Vinding, en online sammenligningstjeneste, Fairlån, der sammenligner og matcher lån til forbrugere. I dag er de med virksomheden Lead Supply konkurrencedygtige på talrige nationale markeder i og udenfor Europa.

First-movers i Europa

Med et finansielt marked i konstant forandring er det lykkedes Andreas Linde og Stefan Vinding at vende dette til deres fordel.

»Vi kunne se, at der var et stigende antal af digitale lån på markedet, men ingen nem måde at sammenligne dem på. Derfor ville vi gøre det samme som Momondo – bare på lånemarkedet. Baseret på kundernes lånebehov, sender vi dem videre til det bedst passende lån ved den rette udbyder. « siger Andreas Linde, adm. direktør i og medejer af Lead Supply A/S.

De to unge stiftere af Lead Supply lancerede i 2014 det digitale koncept Fairlån, der kort fortalt sammenligner og matcher bankers låneudbud med forbrugerens individuelle behov og finansielle forhold.

Vækst til 13 markeder

Med en imponerende succes på det danske marked og et overskud på 1,4 mio. kr i 2016 blev 50% af Lead Supplys aktier opkøbt af North Media.

Efter at have indsamlet erfaring fra det danske marked, skabte Andreas og Stefan et nyt koncept, Matchbanker, som hurtigt ekspanderede til fire andre europæiske lande i 2017; Sverige, Norge, Spanien og Polen. Herefter gik det stærkt for de to unge iværksættere, der har åbnet Matchbanker i henholdsvis fem og tre nye lande i 2018 og 2019; Finland, Mexico, Kroatien, Tjekkiet og Rumænien samt Tyskland, Frankrig og Portugal.

Vækst i tal

  • Lead Supply har fokus på at skabe langvarige partnerskaber med banker i hele Europa
  • På nuværende tidspunkt indgår der 120 banker i netværket
  • I 2017 havde startup’en Lead Supply et overskud på 2.046.000 kr.
  • I 2018 blev der optaget 50.000 lån igennem Lead Supplys sammenligningsportaler
  • I 2018 generede bankerne lån for +2.000.000.000 kr. med hjælp fra Lead Supply
  • I 2018 blev Lead Supply og Matchbanker nævnt på TV2, Børsen, Finans.dk, Berlingske, Finanswatch med flere

Med denne udvikling vokser ambitionerne fortsat hos Lead Supply, og målet er at blive markedsledere i Europa inden udgangen af 2020.

Investor tror på markedsdominans

Henrik Løvig, bestyrelsesformand i Lead Supply samt adm. direktør i North Media, der også står bag onlineportalerne ofir.dk, boligportal.dk samt en række lokalaviser, er optimistisk i forhold til vedholdende succes i Lead Supply.

»Jeg havde i forvejen et godt kendskab til Andreas’ og Stefans kompetencer og vidste, at de var nogle af de bedste i Danmark til digital markedsføring. De har en god strategisk sans og er hurtige til at eksekvere. Samtidig har Matchbanker et stort internationalt vækstpotentiale, fordi det finansielle marked er under voldsomme forandringer,« siger han.

Related links

Subjects


Lead Supply A/S is a Fintech start-up located in Aarhus, Denmark, founded with the purpose of simplifying online ledning by making the online loan market more transparent for loan takers. In this regard, Lead Supply's portfolio consists of several loan comparison platforms with the main goal of matching financial solutions with customers.

Related content

Related stories